Veelgestelde vragen over ZUID-AFRIKA

BELANGRIJKE INFORMTIE M.B.T HET REIZEN MET MINDERJARIGE KIND(EREN)

LET OP: BELANGRIJKE INFORMATIE M.B.T HET REIZEN MET MINDERJARIGE KIND(EREN) NAAR ZUID AFRIKA GELDIG VANAF 1 JUNI 2015

We raden je aan om het tabblad REISDOCUMENTEN goed te bekijken daar er extra documenten nodig zijn om met een kind naar Zuid-Afrika te reizen!


Bagage - belangrijke info m.b.t afmetingen!

Bij elke reis staat er op de reispagina onder het kopje accommodatie en vervoer genoemd welk vervoersmiddel er voor jouw reis van toepassing is. 
Met name voor het meenemen van je bagage in welke tas en welk formaat, is dit belangrijke informatie. 

Indien je een hotelrondreis maakt door Zuid-Afrika (en Swaziland en Lesotho) dan adviseren we je om je bagage in een "zachte" reistas mee te nemen, bijvoorbeeld op wieltjes. We adviseren om geen harde koffers mee te nemen tijdens deze reis in verband met beperkte ruimte voor de bagage in de bus. 

Indien je een kampeerreis maakt door Zuid-Afrika ( en Swaziland en Lesotho) dan adviseren we je om de bagage mee te nemen in een weekendtas, rugzak of een trolley met een zachte buitenkant. Indien we met eent truck reizen, zijn er lockers in de truck, deze hebben een afmeting van 35x35x80cm. Een Samsonite koffer past hier niet in! Hou hier rekening mee. 

Indien je een hotelreis maakt door Zuid-Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe raden we je ook aan om je bagage mee te nemen in een weekendtas, rugzak of trolley met een zachte buitenkant. Indien je met een kleine groep reist en gebruik maakt van een coaster busje dan is de bagage ruimte beperkt en voor reizen in grotere groep met een truck, dan zijn ook hier lockers in de truck en deze hebben een afmeting van 35x35x80cm. Een Samsonite koffer past hier niet in! Hou hier rekening mee. 

Indien je een internationale reis gaat maken, dan reis je ook met een truck. In de truck zijn lockers aanwezig waarvan de afmetingen 40x40x90cm zijn. Ook hier is het NIET mogelijk om bijv. een Samsonite koffer mee te nemen en adviseren we je om je bagage mee te nemen in een rugzak, weekendtas of trolley met zachte buitenkant. 

Heb ik een visum nodig voor Zuid-Afrika?

Reizigers die Zuid Afrika willen bezoeken, moeten beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij thuiskomst met 2 lege pagina's naast elkaar.

Indien je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt dien je zelf bij de desbetreffende ambassades na te gaan of een visum voor jou  vereist is. Indien het wel vereist is verzoeken wij je vriendelijk dit visum zelf voor vertrek te regelen.

Wat is de beste reistijd voor Zuid-Afrika?

Zuid Afrika ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegengesteld zijn aan die in Nederland. Wanneer het bij ons dus zomer is, is het daar winter en andersom. Zuid-Afrika kent een gematigd klimaat. De regenval is ongelijk verdeeld over het oosten en het (droge) westen. In het zuidwesten van de provincie West-Kaap, een gebied met een mediterraan klimaat, regent het in de winter (juni en juli). Langs de Kaapse zuidkust regent het ook wel in de zomer (november tot maart). In de rest van het land valt tachtig procent van de regen alleen in de zomermaanden. De zomers zijn warm tot heet, de winters droog en gematigd. De oostelijke provincies KwaZulu-Natal, Limpopo en Mpumalanga, waar het Krugerpark ligt, kennen een subtropisch klimaat. In hooggelegen gebieden zoals Lesotho kan het in juli en augustus ‘s nachts vriezen.

Wat is de beste periode om het wild te zien in Zuid-Afrika?

Het hele jaar door is de kans groot om wild te zien. In de winterperiode (juni t/m augustus) is het zien van wild  iets makkelijker, omdat de vegetatie in de parken wat schaarser is. Bovendien verzamelt het wild in de droge periode zich rondom de drinkplaatsen. In ons najaar worden de meeste jonge dieren geboren.

Wat moet ik op deze reis zeker meenemen?

Neem dunne kleding mee, liefst in natuurkleuren.  Voor 's avonds is een T-shirt met lange mouwen handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een fleecetrui of sweater mee en een wind/regenjack.  Het is dan ook noodzakelijk om op alle voorkomende weertypes te zijn voorbereid.  Een paraplu is handig. Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur, reservebatterijen, zaklamp, zakmes (niet in je handbagage),  wekker, paspoort, voldoende cash geld, kopieën van paspoort, reisverzekering, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, een goede reisgids en een handdoek Neem zo weinig mogelijk elektrische apparaten mee.Voor de internationale reizen geldt: neem verder ook mee: een slaapzak, eventueel een lakenzak en een goede zaklamp(hoofdlamp). Tenten en veldbedden zijn aanwezig.Dit alles verpak je in een weekendtas of rugzak. Harde koffers zijn op dit soort reizen niet toegestaan.  Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel (moneybelt) kopen, die je onder je kleding kunt dragen.Zorg dat je bagage niet te zwaar is. Het maximum dat je mag inchecken is 20 kg,maar het is  niet nodig zoveel mee te nemen. Je kunt regelmatig wat kleding (laten) wassen.

 

Welk schoeisel moet ik meenemen naar Zuid-Afrika?

We raden aan een paar dichte, makkelijk zittende schoenen en een paar sandalen mee te nemen. 

Moet ik een klamboe meenemen naar Zuid-Afrika?

In principe is een klamboe is niet nodig.

Welke dingen (behalve kleding) zijn handig om mee te nemen naar Zuid-Afrika?

Een goede antimuggenlotion met een hoge DEET factor, zonnebrand (ook voor de lippen), een reisapotheek, toiletspullen, een verrekijker, fototoestel met toebehoren.  Voor informatie over een wereldstekker kijk je op http://www.wereldstopcontacten.nl/

De gezinsreis door Zuid-Afrika (en Swaziland) van twee weken is een kampeerreis. Daarvoor moet je een slaapzak meenemen. In juli kan het 's nachts behoorijk koud zijn, dus dan is het goed om een warme slaapzak mee te nemen.Spreekt de reisbegeleider Nederlands in Zuid-Afrika?

De reisbegeleiders in Zuid Afrika spreken Afrikaans en  Engels. Het Afrikaans is voor Nederlanstaligen goed te volgen.

Zijn de excursies inbegrepen in deze Zuid-Afrika rondreis?

De facultatieve excursies zijn niet inbegrepen en kunnen via de reisbegeleider ter plaatse geboekt en betaald worden. Je kunt de optionele excursies ter plaatse in ZAR ( Zuidafrikaanse Rand) betalen. In Zimbabwe (Vic Falls) bestaat de mogelijkheid om USD te pinnen.

Welk vervoermiddel wordt er gebruikt in Zuid-Afrika?

De reis Zuid Afrika Lesotho en Swaziland (reiscode ZAH) wordt uitgevoerd met een touringcar. In het Kruger NP kan je  een facultatieve excursie met een jeep bijboeken. Ook de 15-daagse reis Zuid Afrika en Swaziland wordt uitgevoerd met een touringcar.

Voor de Zuidelijk Afrika reizen  (Namibie, Botswana, Zambia en Zimbabwe) hebben we de beschikking over een overlandtruck waarmee we ook op safari gaan in de parken.

Het is ideaal om per truck te reizen vanwege het goede uitzicht (je zit hoog), er is veel bewegingsruimte en omdat de ramen groot zijn en ver open kunnen, is het geen probleem om te fotograferen. Onderin de truck zijn voorzieningen voor bagage en keukenbenodigdheden. De  trucks hebben een busopstelling voor wat betreft de stoelen.

Bij reizen met minder dan 9 deelnemers maken we gebruik van een minibus.

De international kampeereizen die in Zuid Afrika beginnen worden uitgevoerd met een eigen overlandtruck.

Is het mogelijk om een Zuid-Afrika rondreis te verlengen ?

Mocht je je reis willen verlengen, dan kun je dit aangeven op je boekingsformulier. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we standaard €50,- per dossier in rekening. Ook kunnen er  meerkosten voor de vlucht bijkomen, een transfer van het vliegveld naar het 1ste hotelen/of  extra hotelnachten. Wij nemen (na het uitzoeken van je wensen) zo spoedig mogelijk contact met je op om mogelijkheden en kosten te laten weten. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Ben je niet akkoord dan zit je niet aan de boeking vast. Als je besluit om een reis te verlengen met een door Koning Aap aangeboden arrangement, betaal je geen wijzigingskosten.

Hoe zwaar is de Zuid-Afrika groepsreis?

De reizen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De zwaarte wordt voornamelijk bepaald door de redelijk lange afstanden.

Heb je inentingen nodig voor Zuid-Afrika?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Is mineraalwater overal verkrijgbaar in Zuid-Afrika?

Mineraalwater is overal verkrijgbaar in flessen in Zuid Afrika.

Heb ik bereik met m'n mobiele telefoon?

Ja,  in de bewoonde gebieden zal er meestal bereik zijn. Vraag verdere details na bij je telefoonprovider.

Welke valuta moet ik meenemen voor reizen in Zuid(elijk)-Afrika ?

Hieronder een overzicht van alle reizen waarbij je  -eventueel  via-  Zuid Afrika gaat.

Let op, kies dus de juiste omschrijving uit die bij je uitgekozen reis past.

 

>> Ga je alléén naar het land Zuid Afrika :

·         Haal geld uit de geldautomaat in Zuid Afrika en neem wat euro’s mee als reservegeld (daar kan je niet mee betalen maar wel omwisselen). Een creditcard als betaalmiddel is regelmatig mogelijk.

·         De optionele excursies betaal je in Zuidafrikaanse Rand.

·         Een visum is niet nodig als je de NL of BE nationaliteit hebt.

>> Ga je naar Zuidelijk Afrika (Namibië Botswana Zimbabwe Zambia) :

·         Haal zoveel mogelijk Zuidafrikaanse Randen uit de geldautomaat in Kaapstad. Je kunt nl. ook in de overige landen  betalen met Zuidafrikaanse Randen (ZAR), behalve in Zimbabwe. In Zimbabwe betaal je in US Dollars en deze moet je in Nederland kopen en  meenemen.

·         Excursies betaal je in US dollars of Zuidafrikaanse Randen. Sommige excursies zijn ook te betalen met creditcard.

·         De visa voor Zimbabwe en Zambia betaal je ter plaatse in US dollars.

 

>> Ga je met een internationale reis mee :

Geld :

A Voor Botswana haal je het beste wat Zuidafrikaanse Randen uit de automaat  op het vliegveld bij aankomst.  Als jullie in Botswana aankomen gaan jullie naar een geldautomaat en kun je Botswaanse Pula's uit de geldautomaat halen voor de rest van de reis.

B Voor Zimbabwe/Zambia neem je US dollars mee.

C In Namibië haal je Namibië Dollars uit de geldautomaat in Windhoek.

D In Mozambique kun je Zuidafrikaanse Randen en US dollars omwisselen naar lokale valuta.

      De excursies :

A In Botswana betaal je alles (ook de excursies) in lokale munt

B In Zimbabwe/Zambia betaal je de excursies in US dollars.

C In Namibië betaal je de excursies in Namibian Dollars.

D In Mozambique betaal je de excursies in lokale valuta

       De visa betaal je in :

A In Botswana n.v.t.

B In Zimbabwe/Zambia koop je het visum in ter plaatse en dit betaal je in US dollars

C In Namibië n.v.t.

D Voor Mozambique regel je het visum vooraf in NL (het is bij deze reis NIET mogelijk om een visum aan de grens te krijgen).

 

Zorg ervoor dat je bankpasje geschikt is om in Afrika geld uit de geldautomaat te halen.

Hoeveel kilo bagage mag ik meenemen?

We raden aan zo weinig mogelijk mee te nemen. Tijdens de reis kun je een aantal keer kleding (laten) wassen. Bij de meeste airlines mag er 1 stuk baggage worden ingecheckt van maximal 20 kilo en daarnaast nog 1 stuk handbagage van ongeveer 7 kilo. 
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.