Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Roemenië

Reizen naar Roemenië

Reizen naar Roemenië

Verrassend Roemenië is een heerlijke bestemming om terug in de tijd te gaan en je te verbazen over prachtige plekjes die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, zoals het dorp Viscri met zijn interessante versterkte kerk en de eeuwenoude houten kerken in de dorpjes Ieud en Poienile Izei. Andere beroemde Roemeense monumenten zijn het kasteel van Dracula met zijn fascinerende geschiedenis en het kolossale Parlementspaleis van Ceausescu in de hoofdstad Boekarest.

Sibiu wordt vaak de mooiste stad van historische regio Transsylvanië genoemd. Het is een middeleeuwse stad waar barokke gevels, pleinen en musea samenkomen in het historische centrum. Net buiten Sibiu ligt het ASTRA-openluchtmuseum met honderden bouwwerken zoals traditionele molens, kerken en huizen. Het Roemeense platteland verken je op je reis door Roemenië per paard-en-wagen bij het dorpje Sibiel, net zoals ze vroeger zouden doen. Bij Moieciu de Sus maak je een wandeling door rustieke dorpjes en leer je het plattelandsleven van Roemenië beter kennen.

Ook qua natuurschoon heeft Roemenië veel te bieden. De waterrijke Donaudelta is het best per boot te verkennen. Je vaart door een labyrint van kanalen en meren. Je passeert daarbij bossen met berken, eeuwenoude eiken en lianen en gaat op zoek naar de water- en moerasvogels die in de delta leven, zoals zwarte ibissen, roze pelikanen, wielewalen en valken. De regio Maramures is een van de mooiste en meest authentieke streken van Roemenië. Geniet hier tijdens je Roemenië rondreis van oude tradities en maak een heerlijke wandeling door de bergen en heuvels.

Ga met Koning Aap op rondreis door Roemenië, het fascinerende land van Dracula en Ceaucescu met zijn authentieke dorpen, kerken en kloosters.