Reizen naar Roemenië

Reizen naar Roemenië

Bezienswaardigheden Roemenië reizen

Boekarest

Boekarest, noemen ze zelf ook wel het oostelijke Parijs. Dat Parijs als inspiratie is gebruikt vind je vooral in het oude centrum terug. In de hoofdstad van Roemenië zie je dat moderne gebouwen afwisselen met oude Sovjetblokken. Een interessante mix van de 18e en de 19e eeuw. Je vindt in deze stad onder andere het gigantische Parlementspaleis wat ook wel bekend staat als het volkshuis. Na het Pentagon is dit het grootste gebouw ter wereld!

De Donaudelta

Het biosfeerreservaat Donaudelta is een van de grootste rivierdelta’s in Europa en is daarbij ook verkozen als een van de zeven natuurwonderen van Roemenië. Je vindt hier meer dan 300 verschillende soorten water- en moerasvogels. De pelikaan is ongetwijfeld de meest bekende. Maar ontdek ook het labyrint van kanalen, meren en rietvijvers. De beste manier om de delta te bewonderen is per boot vanaf het water. Genieten van de natuur en vogels staat hier centraal. 

Transsylvanië en Sibiu

Transsylvanië wordt ook wel Zevenburgen genoemd, hoogstwaarschijnlijk vernoemd naar de zeven versterkte steden die gesticht zijn door de Saksen. Zie Saksisch, Hongaars en Roemeens erfgoed bijeenkomen in Brasov. Bezoek Sighisoara, waar het voelt of je terug door de tijd reist wanneer je door de smalle geplaveide straatjes loopt. Ontdek de westelijke invloeden in Cluj Napoca en bezoek het openluchtmuseum van ASTRA net buiten Sibiu.