Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Moldavië

Reizen naar Moldavië

Reizen naar Moldavië

Verstopt in het zuidoosten van Europa, ligt het kleine en zeer boeiende Moldavië. Nadat Moldavië in 1940 door de Sovjet-Unie werd geannexeerd, verdween het voor het westen grotendeels van de radar. Inmiddels is het land alweer meer dan 30 jaar onafhankelijk maar wacht het nog steeds om ontdekt te worden. In Moldavië vind je geen goed onderhouden snelwegen, hotels op elk mooi plekje en platgelopen toeristische bezienswaardigheden. Wel tref je op je Modavië rondreis mysterieuze kloosters, karakteristieke dorpjes, een eeuwenoude wijncultuur, prachtige landschappen en een grotendeels agrarische bevolking. Geen wonder dat het land de tuin van de Sovjet-Unie werd genoemd.

Bijzonder is Soroca, de zigeunerhoofdstad van Moldavië. De rijkste zigeuners uit Oost-Europa hebben hier hun enorme woning laten bouwen, vaak replica’s van bekende gebouwen uit het buitenland zoals het Capitool in Washington. In een land met zo een lange wijntraditie, mag een bezoek aan de wijnkelders niet ontbreken. In Moldavië bevinden zicht de grootste ondergrondse wijnkelders ter wereld. Ben je een echte wijnliefhebber, dan is een rondreis naar Moldavië tijdens het Wijnfestival in oktober eigenlijk een must.

Hoe klein Moldavië ook mag lijken, binnen de landsgrenzen bevinden zich ook nog een twee heel bijzondere gebieden. Transnistrië werd na de val van de Sovjet-Unie bij Moldavië gevoegd, iets waar de inwoners het niet mee eens waren en zich op hun beurt weer onafhankelijk van Moldavië verklaarden. Zodra je Transnistrië binnenrijdt krijg je het gevoel hebben terug in de Sovjet-Unie te zijn. Lenin staat hier nog fier op zijn sokkel en de hamer en sikkel zijn overal aanwezig. Tijdens de viering van de Dag van de Overwinning in mei en de viering van Onafhankelijkheidsdag in september, maken de parades helemaal dat je je in de oude Sovjet-Unie waant. De autonome regio Gagaoezië is het andere bijzondere gebied. In de hoofdstad Comrad en het dorpje Belsan leer je tijdens je Moldavië rondreis over de geschiedenis van de Gagaoezen .