Oceanië reizen

Oceanië reizen

Zoals de naam al doet vermoeden, omvat Oceanië water, heel veel water. De eilanden in het enorme gebied tussen Zuidoost-Azië en de Amerika's behoren tot de meest afgelegen ter wereld. Rokende vulkanen, prachtige stranden, een unieke natuur en heel bijzondere culturen zijn de beloning voor hen die zo ver willen reizen.

Denk je aan Australië, dan denk je waarschijnlijk aan de Outback met het beroemde Uluru, Aboriginal rotstekeningen en vrolijk rondspringende kangoeroes. Naast deze iconische bezienswaardigheden heeft Australië nog heel veel meer te bieden. De wereldsteden Sydney en Melbourne zijn een smeltkroes van migranten van over de hele wereld. Volg de wereldberoemde Ocean Drive, een van de mooiste kustwegen ter wereld. Rond Adelaide bevindt zich het centrum van de Australische wijnproductie en de verschillende nationale parken zijn niet alleen landschappelijk adembenemend mooi, vaak hebben verschillende plekken in diezelfde parken een heilige betekenis voor de lokale Aboriginal bevolking. Ongeëvenaard zijn de flora en fauna in het Kakadu Nationaal Park terwijl je vanuit Cairns in het noordoosten regenwouden en de Great Barrier Reef bezoekt.

Nieuw-Zeeland is het land van vulkanen, prachtige natuur en de indrukwekkende cultuur van de Maori’s. Op het Noordereiland graaf je op het vulkanische strand in de Coromandel je eigen spabad, terwijl je in Rotorua geiserparken bezoekt en een indrukkende Maori welkomstceremonie bijwoont. De Tongariro Crossing is een van de mooiste wandelingen van Nieuw-Zeeland. Je wandelt door kratergebied en langs prachtige meertjes. Op het Zuidereiland bezoek je goudgele strandjes in het subtropische Abel Tasman Nationaal Park, kun je walvissen spotten in Kaikoura en bewonder je ijspartijen van de Franz Josef en de Fox gletsjers. De fjorden van het Fiordland Nationaal Park en de zeldzame pinguïns nabij Dunedin lijken een wereld verwijderd van eerder bezochte tropische stranden.

Tijdens onze Oceanië reizen bezoek je bruisende steden en fantastische landschappen. Onze Oceanië reizen bieden voor ieder wat wils! Reis je met ons mee?