Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Cuba

Reizen naar Cuba

Reizen naar Cuba

Wie in Cuba gaat reizen, belandt op een exotisch eiland in Latijns-Amerika waar je bijzonder gastvrij wordt ontvangen door de vriendelijke en muzikale bevolking. Overal waar je komt op het eiland speelt salsamuziek een belangrijke rol, met name in de vele muziekcafés waar de uitbundige Cubanen graag laten zien hoe los ze in de heupen zijn. Natuurlijk maak je tijdens je rondreis door Cuba ook kennis met het land van Fidel Castro en het socialisme, prachtige stranden, rum en natuurlijk de onvermijdelijke sigaren. Wie in Cuba op vakantie gaat, komt terecht in een land dat ontspanning ademt!

Hoewel Cuba door veel mensen in eerste instantie geassocieerd wordt met het politieke klimaat en de hand van Fidel Castro, die als president inmiddels is opgevolgd door zijn broer Raúl, zul je het land ná je verblijf vooral herinneren als warm, gastvrij, muzikaal en vooral relaxed. In het swingende Havana bijvoorbeeld maak je kennis met de hartelijke Cubanen, die graag samenkomen om te dansen op de klanken van de salsa. De gezellige straten en pleintjes, verschillende musea, schitterende kathedralen, vele restaurants en talloze sfeervolle barretjes waar muziek wordt gemaakt maken de hoofdstad tot een heerlijk begin- en/of eindpunt van jouw rondreis door Cuba. Let ook op de karakteristieke Amerikaanse auto’s uit de jaren ’50, die bepalend zijn voor het straatbeeld.

Behalve Havana zijn er veel meer redenen om door Cuba rond te reizen. Zo kun je genieten van de mooiste stranden bij bijvoorbeeld Varadero en Baracoa, maar ook van de mooiste landschappen in het binnenland die zich uitstekend lenen voor een mooie wandeling. De oude stad Trinidad is zelfs opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, onder meer dankzij de prachtige huizen. Verder kun je je op een groot aantal plaatsen vergapen aan een adembenemende zonsondergang , terwijl je eveneens een excursie kunt maken naar een van de vele omliggende eilandjes (het eiland Cuba is niet het enige eiland waaruit het land Cuba bestaat, maar wel verreweg het grootste). Kortom: tijdens Cuba reizen, beleef je een vakantie zonder zorgen en vol hoogtepunten qua natuur én op cultureel gebied!