Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Kroatië

Reizen naar Kroatië

Reizen naar Kroatië

Met een kuststrook van bijna 1800 kilometer, ongeveer 1200 eilanden, een schitterende groene natuur en een aangenaam klimaat is Kroatië een zon- en zeebestemming bij uitstek. De middeleeuwse steden, sfeervolle oude dorpen en Romeinse ruïnes zorgen ervoor dat je je goed achter de uitgestrekte stranden van Kroatië kunt vermaken. Kroatië wordt steeds populairder en dat is niet voor niets!

De natuur is een van de trekpleisters van Kroatië. Het Plitvice Nationaal Park staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Terecht, want met zijn rotspartijen, watervallen en blauwgroene meren behoort Plitvice tot een van de mooiste nationale parken van Europa. Laat je tijdens je Kroatië reis betoveren door 1000 tinten groen van Plitvice in het noorden van Kroatië. Onderneem er een boottochtje of wandel over de fraai aangelegde paden.

Dubrovnik is een van de mooiste steden die Kroatië rijk is. Alle rijkdom uit de rijke geschiedenis vind je terug in het oude centrum van de stad. Het Franciscaner klooster, de Onofrio fontein en de talloze statige panden verklaren al snel waarom Dubrovnik op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijkt. In de steegjes vind je leuke restaurantjes, waar verse visgerechten op de menukaart staan. Geniet tijdens je reis door Kroatië van de heerlijkste gerechten.

Tijdens een stadswandeling door het oude centrum van Zadar leer je veel over de rijke geschiedenis van deze prachtige oude stad. Genoeg cultuur gesnoven? Dan kun je lekker relaxen aan een van de stadstrandjes van Zadar. De oude stad Trogir met zijn sfeervolle straatjes heeft een prachtige ligging aan de blauwe Adriatische Zee.

Waarschijnlijk is het Diocletianus paleis de bekendste bezienswaardigheid van de stad Split. Ook het Peristel plein, het mausoleum, de kathedraal van Sint Dominus en de tempel van Jupiter zijn een bezoek waard. Je kunt tijdens je Kroatië reis in Split ook gaan voor een verkoelende duik op een van de stadsstranden of de Marjanberg beklimmen, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de zee.