Reizen naar Indonesië

Reizen naar Indonesië

Bezienswaardigheden Indonesië reizen:

Sumatra

Het eiland Sumatra heeft tal van unieke ervaringen te bieden. Ga mee op zoek naar orang-oetans in de omgeving van Bohorok en verdiep je in de geschiedenis van de bruisende stad Medan. Maak kennis met de cultuur van de Batak bevolking tijdens je verblijf op het magische eiland Samosir, midden in het Tobameer en ontdek nieuwe smaken in de Sumatraanse keukens. Reizen door Sumatra is een groot avontuur!

Borobudur

Op ongeveer 1½ uur rijden van Yogyakarta ligt dit grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Het uit de 9de eeuw na Christus daterende pelgrimsoord is opgebouwd uit verschillende terrassen, met maar liefst 1500 verschillende reliëfs en 600 opengewerkte stoepa's en beeldt de weg naar het nirwana uit. Als het je lukt een van de Boeddhabeelden aan te raken, die verstopt zitten in klokvormige stoepa’s, mag je een wens doen! Lokale mensen zullen je garanderen dat deze wens ook echt uitkomt.

Bromovulkaan

De Bromo is een vulkaan op Java. De bijzondere omgeving lijkt op een maanlandschap. De populairste activiteit is om vanaf de kraterrand een kijkje te nemen in het binnenste van de aarde en te genieten van een spectaculaire zonsopkomst.

Bali

Bali is met name bekend dankzij de fantastische stranden, waarvan er veel worden gebruikt door watersportliefhebbers, en de vele tempels die je kunt bezoeken.

Sunda eilanden

Ontdek een authentiek, minder bereisd deel van Indonesië. Dit gebied, ook wel bekend als Nusa Tenggara, telt meer dan 500 eilanden, waarvan velen geen naam hebben. Op Flores, Komodo, Sumbawa, Lombok en Bali maak je kennis met de mooiste en in cultureel opzicht rijkste gebieden van Indonesië. Daarnaast kun je genieten van de diverse stranden of kun je een boottocht maken waarbij je op zoek gaat naar komodovaranen.