Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Kenia

Reizen naar Kenia

Reizen naar Kenia

Droom je al jaren van een safari in Kenia? Trek de stoute schoenen aan en maak kennis met de natuurlijke schoonheid van Oost-Afrika en de kleurrijke Kenianen! Olifanten, leeuwen, nijlpaarden, giraffes… Het zijn slechts enkele voorbeelden van dieren die je voorheen alleen in de dierentuin of op televisie zag, maar waarmee je tijdens een safari in Kenia toch echt oog in oog komt te staan. Tel daarbij op dat het land bekend staat om zijn oogverblindende, gevarieerde landschappen én karakteristieke bevolkingsgroepen en je begrijpt waarom je geen spijt zult krijgen van de beslissing om door Kenia te reizen.

De bevolking van Kenia bestaat uit zo’n zeventig etnische bevolkingsgroepen die zich vooral onderscheiden door hun taal. Het Samburu Nationaal Park is het woongebied van de Samburu, een aan de Masai-verwante stam. Met trots en waardigheid dragen zij hun rode tunieken en versieren zij zich met veel kleurrijke kralenkettingen.

Een van de vele plaatsen waar je een safari in Kenia kunt maken, is het Nakuru Nationaal Park in het zuidwesten van het land. Hier loopt een groot aantal neushoorns rond en heb je de mogelijkheid om vele flamingo’s en allerlei andere exotische vogels te spotten. Die vogels kun je tijdens je rondreis door Kenia ook tegenkomen bij het Naivashameer in Rift Valley, waar je bovendien wordt overdonderd door de imposante nijlpaarden. Wie in Kenia op vakantie is en graag te voet of per fiets een natuurpark bezoekt, moet in het Hell’s Gate Nationaal Park zijn. Hier kijk je aan tegen de steile wand van een steeds smallere kloof, waar de grootste gier van Afrika zich ophoudt. Ook voor veel gazellen en zebra’s is dit park de thuisbasis. Een bezoek aan het wildreservaat Masai Mara verrijkt je rondreis door Kenia eveneens: je treft er onder andere leeuwen, neushoorns, luipaarden, valken, cheeta’s en antilopen. Een wandeling in de fantastische omgeving van Mount Kenya is een ervaring om nooit te vergeten, terwijl je in het Baringomeer zomaar een krokodil kunt ontwaren.