Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Tibet

Reizen naar Tibet

Reizen naar Tibet

Tibet is lange tijd afgesloten voor de buitenwereld door China, waartoe de voormalige zelfstandige staat sinds de invasie in 1950 behoort. Nog steeds komt het voor dat de Chinese regering de deuren tijdelijk sluit voor toeristen, maar meestal is het mogelijk om (onder bepaalde voorwaarden) af te reizen naar Tibet. We kunnen iedereen aanraden om gebruik te maken van die mogelijkheid, want het land van de Dalai Lama is een magische bestemming. De goedhartige bevolking zal je op vriendelijke wijze ontvangen, terwijl het onmogelijk is om níet onder de indruk te raken van de verlaten landschappen, de kilometershoge bergtoppen en de religieuze bezienswaardigheden tijdens je rondreis door Tibet.

Door Tibet rondreizen kun je vergelijken met een wandeling maken over het dak van de wereld. Het gebied ligt tussen de drie en vijf kilometer hoogte en bergen en hoogvlakten spelen dan ook een grote rol in het landschap. Je zult je fototoestel constant tevoorschijn moeten halen, want de vergezichten zijn er legio. Het Himalaya-gebergte spreekt bij iedereen tot de verbeelding, met als uithangbord natuurlijk de hoogste berg ter wereld: de Mount Everest, bijna negenduizend meter hoog, die op de grens van Tibet met Nepal ligt. Bergwandelingen mogen dan ook absoluut niet ontbreken gedurende een rondreis Tibet, maar datzelfde geldt voor een bezoek aan de indrukwekkende tempels en kloosters in het gebied, zoals in Ganden, Sakya, Gyanze of Samye. In die kloosters heb je de unieke mogelijkheid om in contact te komen met de vreedzame monniken. Ontzagwekkende Boeddhabeelden tref je onder andere aan in het Tashilhunpo-klooster in Shigatse. Voor de échte avonturiers bieden we de mogelijkheid de kora om Mount Kailash te lopen, samen met Tibetaanse pelgrims.

Wie door Tibet wil rondreizen, hoeft niet te rekenen op een luxe vakantie. Het gebied zal echter hoe dan ook een onvergetelijke indruk achterlaten dankzij de desolate landschappen en duizelingwekkende hoogtes, de temperatuurverschillen, het religieuze karakter, de vriendelijke Tibetanen en talrijke pelgrims en monniken. Kom tijdens Tibet reizen oog in oog te staan met de kenmerkende nomaden en hun kuddes yaks, die samen door de bergen trekken en maak kennis met een totaal andere cultuur dan we in het gejaagde westen gewend zijn.