Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Oeganda

Reizen naar Oeganda

Reizen naar Oeganda

Het Victoriameer, verschillende nationale parken zoals het Kibale Forest, Bwindi, Murchison Falls en het Queen Elizabeth Nationaal Park… Bij Oeganda reizen ga je van het ene natuurgebied naar het andere. Van spectaculaire watervallen tot en met moerasgebieden. Van besneeuwde bergtoppen tot en met tropische regenwouden en natuurlijk de meest indrukwekkende beesten zoals berggorilla’s, chimpansees, 12 andere apensoorten, maar ook olifanten, leeuwen, buffels en nijlpaarden etc... in dit Afrikaanse land raak je niet uitgekeken op al het natuurschoon, die hier in al zijn verscheidenheid is. Voor de avonturiers onder ons is een rondreis door Oeganda een ervaring om nooit te vergeten!

Als je tijdens je rondreis door Oeganda nog wat verder naar het zuiden reist, door de mooie Rift Vallei, kom je uit in het nationale park van Bwindi, waar je de unieke gelegenheid hebt om de zeldzame berggorilla’s die er leven met eigen ogen te bewonderen. Alleen al de zoektocht door de rijke fauna is een avontuur op zich, overweldigend wordt het pas echt als een van de gorilla’s in je gezichtsveld verschijnt. Bezoek in de omgeving, bijvoorbeeld op een van de eilandjes in het Bunyonyimeer, meteen een fascinerende pygmeeënstam!

Niet alleen het natuurschoon in het zuidwesten van het land is een goede reden om door Oeganda te reizen. Meer natuurlijke schoonheid en exotische diersoorten vind je bijvoorbeeld in het Murchison Falls Nationaal Park, terwijl je tijdens je rondreis door Oeganda in het Rwenzori-gebergte de besneeuwde bergtop van ‘s lands hoogste berg (de Mount Stanley op ruim vijf kilometer hoogte) kunt vinden. Kortom: door Oeganda reizen is voortdurend genieten in en van de vrije natuur!

Kies voor een bijzondere bestemming in het oosten van Afrika en verrijk jezelf met een rondreis Oeganda!