Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Peru

Reizen naar Peru

Reizen naar Peru

Dat je in het westen van Zuid-Amerika volop natuurschoon te zien krijgt, mag duidelijk zijn; alleen al het Andesgebergte zorgt voor fantastische vergezichten. Bovendien kun je tijdens een rondreis Peru uitkijken over het grootste Zuid-Amerikaanse meer. Het ene moment sta je in de woestijn, terwijl je de volgende dag midden in de diepste kloof ter wereld bent beland, Colca Canyon. Maar door Peru reizen is óók een kennismaking met authentieke indianen, de bezichtiging van een wereldberoemde Inca-ruïne en met een beetje geluk een ontmoeting met de ontzagwekkende condor.

Waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid die je tijdens je rondreis door Peru bezoekt is Machu Picchu, de ‘verborgen’ of ‘verdwenen’ stad die uniek is dankzij het feit dat de Spaanse veroveraars dit Inca-bolwerk nooit hebben ontdekt en daarom ook niet verwoest. De ligging van de stad, midden in het Andesgebergte, is net zo mooi en mysterieus als de Incaruïnes zelf.

Toeristen die door Peru rondreizen komen vaak uit bij het Titicacameer op de grens met Bolivia. Dit blauwe meer is het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Bijzonder in het meer zijn de drijvende Uros-eilandjes en het eiland Taquile met zijn breiende mannen. Je maakt hier snel contact met de indianen die er nog steeds woonachtig zijn. Vanuit Pisco kun je een boottochtje naar de Ballestaseilanden maken, waar je zeerobben, pinguïns en zeevogels aantreft.

Tegenover dit waterrijke gebied staat de droogte van de woestijn, wat overigens kenmerkend is voor het afwisselende landschap waar je mee te maken krijgt tijdens je rondreis door Peru. Eigenaardig zijn de zogenaamde Nazcalijnen, mysterieuze figuurtekeningen van honderden jaren oud in het zand die een onduidelijke ontstaansgeschiedenis hebben. Geniet ook van de koloniale plaatsen Cuzco en Arequipa met hun pleinen, kloosters en kerken.