Reizen naar Letland

Reizen naar Letland

Wie besluit te reizen naar Letland, gaat een bijzondere ervaring tegemoet. Letland heeft een lange historie en dat vind je terug in de oude kastelen en kerken uit verschillende tijdperken. 9.000 voor Christus werd het gebied al bewoond en het land heeft daarnaast ook gediend als route voor de Vikingen. Het land heeft een mooie, lange kustlijn bestaande uit zandstranden, rotsformaties en duinen. Maak je een rondreis door Letland, dan valt je de prachtige, ongerepte natuur meteen op. Er zijn vier nationale parken te vinden, naast 24 natuurparken en vele natuurreservaten. Kortom: rondreizen door Letland biedt voor ieder wat wils!

Uitgestrekte meergebieden, ontelbare rivieren en beken, moerassen en uitgestrekte wouden wisselen elkaar af tijdens het rondreizen door Letland. In het oosten van het land liggen heuvels van 150 tot 300 meter hoog. Deze zijn tijdens de ijstijd gevormd. De hoogste berg die je tijdens je reis door Letland tegen kunt komen is 311 meter. Ook voor dierliefhebbers is reizen naar Letland een aanrader. Je vindt er veel ooievaars, spechten en watervogels. In het binnenland leven daarnaast ook nog uilen, buizerds en torenvalken. In de vele bossen maak je kans om wilde zwijnen, herten, wolven, marters, lynxen en beren tegen te komen. Het levert allemaal geweldige beelden op…

Groepsreizen door Letland brengen je uiteraard ook in Riga, de hoofdstad van Letland. Deze stad is meer dan 800 jaar oud. Het historisch centrum is wereldberoemd en te vinden op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De kunststromingen Art Nouveau en Jugendstil zijn volop terug te vinden in de bouwkunst in deze stad. Veel kunstliefhebbers willen om deze reden naar Letland reizen en halen hier hun hart op. Maar in Letland vind je ook prachtige kastelen, waaronder het Slot van Riga en het kasteel van Turaida.

Samengevat zullen groepsreizen naar Letland geen seconde vervelen. Tijdens Letland reizen, dan ben je zeker van een boeiende en afwisselende reis!

Reizen naar Letland

Bezienswaardigheden Letland reizen

Riga

Riga is de hoofdstad van Letland en heeft een prachtig middeleeuwse hart, waar het heerlijk slenteren is. Er zijn tal van pleinen met restaurants en terrasjes waar je uit kunt rusten van je stadsverkenning. Aan het middeleeuwse hart van Riga kun je duidelijk zien dat de Letse hoofdstad een belangrijk centrum was in het verbond van Hanzesteden. Het gotische pand ‘Huis van de Zwarthoofden’ was eigendom van jonge handelaren, die tot de gelijknamige broederschap behoorden. Riga staat bekend om zijn Art Nouveau architectuur, uit het begin van de vorige eeuw. Het centrum van de stad is voor meer dan een derde in deze stijl gebouwd, dus een groot gebied! Vooral de vele vrouwenfiguren en de ‘schreeuwende’ maskers zijn kenmerkend.

Rundale Paleis

Het 18de eeuwse Rundale paleis wordt ook wel het Versailles van Letland genoemd, het is het belangrijkste barokke paleis van het land. Het is door de Italiaanse architect Rastrelli gebouwd en was ooit de zomerresidentie van de Hertog van Koerland. Nu is het een goed gerestaureerd bouwwerk met 138 kamers, verdeeld over twee etages en een deftige oprit. Het paleis herbergt een rijke collectie schilderijen, verguldsels en porselein.