Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Slovenië

Reizen naar Slovenië

Reizen naar Sloveniƫ

Slovenië is nog niet heel erg bekend onder de Nederlandse en Belgische reizigers. Jammer, wat het land in voormalig Joegoslavië heeft erg veel te bieden op het gebied van natuur én cultuur. Het historische centrum van de Sloveense hoofdstad Ljubljana is makkelijk te verkennen. Langs de waterkant van de rivier Ljubljanica, die door de oude wijken stroomt, bevinden zich verschillende cafés en terrasjes. Het boven de stad gelegen middeleeuwse Ljubljana kasteel is bereikbaar per kabelspoorbaan. Elke tien minuten gaat er een wagonnetje naar boven vanwaar je een mooi uitzicht over de stad hebt.

In de bergen, niet ver van de Sloveens-Oostenrijkse grens, ligt bij Bled een van de mooiste meren van Europa. Het groenblauwe water is omgeven met bergen. In het Meer van Bled ligt een eilandje met daarop de Hemelvaartkerk. Typische Sloveense bootjes, plenta, varen bezoekers van het vasteland naar de kerk. Hoog boven het meer ligt het oudste kasteel van Slovenië, het Bledkasteel uit de elfde eeuw.

De keuken van de Balkan, waarvan je zult smullen tijdens je Slovenië groepsreis kenmerkt zich vooral door een enorme variatie en het veelvuldig gebruik van kruiden. De regio staat vooral bekend om de paprika, zure room en gerookt spek. Bekende Sloveense gerechten zijn: burek (vlees-, kaas- of groentetaart van bladerdeeg) en cevapcici (de alomtegenwoordige worst). Waar je ook eet, Slovenen vinden het belangrijk om te koken met verse, lokaal geproduceerde ingrediënten.

Kies voor een van de minst bekende bestemmingen van Europa en verrijk jezelf met een rondreis Slovenië!