Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Zuid-Afrika

Reizen naar Zuid-Afrika

Reizen naar Zuid-Afrika

Als je hebt besloten om door Zuid-Afrika rond te reizen, kom je terecht in een prachtig land met een indrukwekkend verleden. De imponerende plekken die je tijdens je rondreis door Zuid-Afrika kunt bezichtigen zijn niet op één hand te tellen, laat staan het aantal bezienswaardigheden dat minder bekend is. Denk aan Kaapstad, Johannesburg, de Tafelberg, Robbeneiland, Kaap de Goede Hoop, Port Elisabeth, het Krugerpark, Pretoria en de townships … Dit fascinerende en in alle opzichten gevarieerde land maakt niet voor niets een onuitwisbare indruk op iedere reiziger.

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika en heeft als belangrijkste trekpleisters Soweto (de bekendste kleurlingenwijk van het land) en het themapark Gold Reef City, waar je wordt geïnformeerd over de geschiedenis van de stad. Geschiedenisliefhebbers die door Zuid-Afrika rondreizen en Johannesburg aandoen, moeten zeker ook even een bezoek brengen aan de nabijgelegen bestuurlijke hoofdstad van het land: Pretoria. Hier heb je namelijk onder andere de mogelijkheid om een aantal mooie monumenten en overheidsgebouwen te bezichtigen.

Een bezoek aan het wetgevend centrum mag tijdens je rondreis door Zuid-Afrika evenmin ontbreken; dit is namelijk het schitterend aan de kust gelegen Kaapstad. Absolute must see’s in deze veelzijdige en bruisende stad zijn onder meer de Tafelberg, waarop je van een adembenemend uitzicht over de stad kunt genieten, en Robbeneiland, de plek waar Nelson Mandela 27 jaar gevangen zat. Even verderop, in het uiterste zuidwesten van Zuid-Afrika, ligt Kaap de Goede Hoop.

Een rondreis door Zuid-Afrika is verder een trip van het ene landschap en klimaat naar het andere en een kennismaking met legio etnische en culturele groepen die ieder hun eigen taal spreken. Tel daar de grote rijkdom aan flora en fauna bij op en de populariteit van rondreizen door Zuid-Afrika is verklaard!