Online Chat

Reisverzekeringen

Waar je ook naartoe reist, een goede reisverzekering is verplicht, zodat we je in geval van nood goede assistentie kunnen verlenen. Bovendien kan bijvoorbeeld een spoed-repatriëring naar Nederland hoge kosten met zich meebrengen.

Je kunt onze verzekeringen eenvoudig afsluiten bij het boeken van een reis. We werken samen met de beste reisverzekeraar van Nederland. Allianz Assistance heeft voor Koning Aap een pakket van reis- en annuleringsverzekeringen samengesteld dat aansluit op het avontuurlijk karakter van de reizen. Uiteraard kun je gelijk met je boeking de benodigde verzekeringen afsluiten voor je reis. Mocht je al elders verzekerd zijn, let dan goed op of de dekking afdoende is en geef ons bij boeking de details door, zodat wij eventueel kunnen bemiddelen in geval van nood.

Koning Aap kan één van deze verzekeringen voor je afsluiten bij Allianz Assistance. Als je hier gebruik van wilt maken, kun je dat op het boekingsformulier aangeven.

 

Koning Aap biedt de volgende twee verzekeringen aan:

Kortlopende Reisverzekering Compleet

Onderschat het belang van een reisverzekering niet! Zonder reisverzekering kun je op reis onverwacht voor hoge kosten komen te staan. Kies daarom voor een reisverzekering van Allianz Assistance en ga met een onbezorgd en veilig gevoel op reis. Deze reisverzekering Compleet is uiterst volledig en bestaat uit de volgende basisonderdelen: S.O.S.-kosten, reisongevallen, reisbagage (tot € 3500,-), een dekking van € 500,- bij schade of diefstal van je telefoon en medische kosten dekking.

Werelddekking:
€ 3,81 per persoon per dag
Wereld, inclusief de Verenigde Staten en Canada.

Europadekking:
€ 2,01 per persoon per dag.
Europa: alle Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.


Belangrijk:
wanneer je een reis boekt waarbij de verzekeringspremie boven de € 200,- per persoon (excl. assurantiebelasting) uitkomt, dan krijg je hierover een melding in het boekingsformulier. Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wist je dat.… als je een drone meeneemt op reis, deze automatisch is verzekerd? Een drone valt namelijk onder 'Foto-, film-, video- en computerapparatuur'. Wij raden je wel aan om vooraf te checken of het toegestaan is om een drone mee te nemen naar jouw reisbestemming.
Voorwaarden

Meer informatie over de kortlopende reisverzekering klik hier en download de verzekeringskaart.

Wil je weten hoe Allianz Assistance jouw gegevens verwerkt? Lees hun Privacy Statement.

Kortlopende Annuleringsverzekering

Wanneer je een reis boekt raden we je aan om meteen een annuleringsverzekering af te sluiten. Er kan immers zoveel gebeuren waardoor je reis niet door kan gaan. Niets is zo vervelend als op het laatste moment je geplande reis af te moeten zeggen of je reis vroegtijdig te moeten afbreken. Het is niet alleen een teleurstelling, maar kan ook leiden tot een financiële tegenvaller. Sluit je de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Assistance af, dan krijg je bij een geldige annulering vóór de reis alle annuleringskosten vergoed.

Ook na vertrek bewijst een annuleringsverzekering haar nut. Moet je bijvoorbeeld je reis onverwachts afbreken? Dan krijg je voor de niet-genoten dagen de kosten vergoed als de reden valt binnen de voorwaarden van Allianz. Vertrek je binnen een bepaalde periode naar een gebied waar recent een aanslag of ramp heeft plaatsgevonden? Ook dan vergoed deze annuleringsverzekering de kosten van annuleringen van je reis.

Kosten: 7,14 % van de reissom (incl. 21 % assurantiebelasting)
Deze annuleringsverzekering heeft een Werelddekking (incl. de Verenigde Staten en Canada)


Belangrijk:
wanneer je een reis boekt waarbij de verzekeringspremie boven de € 200,- per persoon (excl. assurantiebelasting) uitkomt, dan krijg je hierover een melding in het boekingsformulier. Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kom je te laat aan op je bestemming, omdat je trein, bus, boot of vliegtuig om welke reden dan ook niet op tijd kon vertrekken of onderweg vertraging heeft opgelopen, dan ben je ook verzekerd. Je vertraging moet dan wel minimaal 3 uur zijn bij aankomst op de bestemming, om in aanmerking te komen voor een vergoeding.


Voorwaarden

Meer informatie over de kortlopende annuleringsverzekering klik hier en download de verzekeringskaart.

Wil je weten hoe Allianz Global Assistance jouw gegevens verwerkt? Lees hun Privacy Statement.

Doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering

De doorlopende reisverzekering van Allianz Assistance is ideaal als je regelmatig op reis gaat. Tevens is een doorlopende verzekering bij een hogere reissom en/of een boeking van twee personen of meer vaak net iets voordeliger. Wil je hier meer informatie over ontvangen? Neem dan contact met ons op via [email protected]

Eigen risico

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen. We raden onze reizigers dan ook dringend aan dit vooraf te controleren, of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.


Meer informatie en dekkingsoverzicht?

Kijk voor meer informatie op de website van Allianz Assistance. Voor veelgestelde vragen omtrent bijzondere (winter-)sporten, klik hier.