Reisverzekeringen

Reisverzekeringen

Waar je ook naartoe reist, een goede reisverzekering is verplicht, zodat we je in geval van nood goede assistentie kunnen verlenen. Bovendien gaan er enorme bedragen gepaard met bijvoorbeeld een spoed-repatriëring naar Nederland.

Je kunt onze verzekeringen eenvoudig afsluiten bij het boeken van een reis. We werken samen met de beste reisverzekeraar van Nederland. Allianz Global Assistance heeft voor Koning Aap een pakket van reis- en annuleringsverzekeringen samengesteld dat aansluit op het avontuurlijk karakter van de reizen. Uiteraard kun je gelijk met je boeking de benodigde verzekeringen afsluiten voor je reis. Mocht je al elders verzekerd zijn, let dan goed op of de dekking afdoende is en geef ons bij boeking de details door, zodat wij eventueel kunnen bemiddelen in geval van nood.

Koning Aap kan één van deze verzekeringen voor je afsluiten bij Allianz Global Assistance. Als je hier gebruik van wilt maken, kun je dat op het boekingsformulier aangeven. 

Koning Aap biedt de volgende verzekeringspakketten aan:

Annulering volledig 

Wanneer je een reis boekt raden we je aan om meteen een annuleringsverzekering af te sluiten. er kan immers zoveel gebeuren waardoor je reis in het water valt voordat je vertrekt. Je kunt ernstig ziek worden. Iemand die mee zou gaan, krijgt een ongeval en kan niet reizen. Je komt te laat op je bestemming aan omdat je trein, bus, boot of vliegtuig om welke reden dan ook niet op tijd kon vertrekken of onderweg vertraging heeft opgelopen. Maar ook na vertrek bewijst een annuleringsverzekering haar nut. Je wordt onverwacht teruggeroepen omdat één van je naaste familieleden ernstig ziek is. Of je wordt zelf in het ziekenhuis opgenomen. In deze gevallen worden niet-genoten vakantiedagen vergoed.

Kosten: 5,6 % van de reissom + 21 % assurantiebelasting + € 5,45 poliskosten.

Je kunt reissommen tot €10.000,- per persoon direct verzekeren. Reissommen boven dit bedrag moeten bij Allianz worden aangevraagd.

3e graad familieleden die ook vallen onder verzekerde gebeurtenissen: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen. Bij zowel ernstige ziekte, als een ongeval of het overlijden van familie in de 3e graad ontvang je een vergoeding als de reis wordt geannuleerd of afgebroken.

Kortlopende dubbel-zeker-annuleringsverzekering 

Voor vertrek geeft deze verzekering dezelfde dekking als een standaard kortlopende annuleringsverzekering. Moet je echter eerder terugkeren van je reis dan krijg je de gehele reissom vergoed (en niet alleen de niet-genoten vakantiedagen).

Kosten: 6 % van de reissom + 21 % assurantiebelasting + € 5,45 poliskosten.

Je kunt reissommen tot €10.000,- per persoon direct verzekeren. Reissommen boven dit bedrag moeten bij Allianz worden aangevraagd. 

3e graad familieleden die ook vallen onder verzekerde gebeurtenissen: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen. Bij zowel ernstige ziekte, als een ongeval of het overlijden van familie in de 3e graad ontvang je een vergoeding als de reis wordt geannuleerd of afgebroken.

Kortlopende reisverzekering 

Met een reisverzekering van Allianz Global Assistance kun je met een onbezorgd en veilig gevoel op vakantie gaan. De reisverzekering is uiterst compleet en bestaat uit de volgende basisonderdelen: S.O.S.-kosten, reisongevallen, reisbagage en medische kosten. Het belangrijkste verschil tussen pakket A en pakket B is, naast de hogere verzekerde bedragen voor je bagage, dat pakket A een eigen risico heeft van € 75,- bij diefstal en €500,- bij medische kosten (in geval van een ziekenhuisopname korter dan 24 uur). Reisverzekering pakket B heeft een eigen risico van € 50,- per gebeurtenis en geen eigen risico voor medische kosten.

Werelddekking:
Pakket A: € 2,00 per persoon per dag
Pakket B: € 2,75 per persoon per dag

Europadekking (Europese Unie):
Pakket A: € 0,95 per persoon per dag
Pakket B: € 1,85 per persoon per dag

Opmerking: Je kunt geld en reischeques ter waarde van € 750,- meeverzekeren tegen betaling van € 0,50 per verzekeringsbewijs per dag.

Wist je dat...

Als je een drone meeneemt op reis, deze automatisch is verzekerd? Een drone valt namelik onder 'Foto-, film-, video- en computerapparatuur'. Wij raden je wel aan om vooraf te checken of het toegestaan is om een drone mee te nemen naar jouw reisbestemming.

Eigen risico

Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt.

Meer informatie en dekkingsoverzicht?
Kijk voor meer informatie op de website van Allianz Global Assistance.