Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Chili

Reizen naar Chili

Reizen naar Chili

Door Chili reizen is met name voor de actieve reiziger een absolute aanrader. Dat komt voornamelijk door de enorme lengte van het land in combinatie met de vele natuurverschijnselen die mogelijkheden bieden voor sportieve reizigers. Tel daar de levendige hoofdstad Santiago en de traditionele Andes-culturen bij op en je begrijpt dat een rondreis door Chili een ervaring is die je niet snel zult vergeten.

Helemaal in het noorden van Chili ligt de gemoedelijke havenstad Arica, waar je niet alleen kunt zonnen op het zandstrand, maar ook allerlei koloniale gebouwen kunt bewonderen en uitgebreid uit eten kunt gaan in een van de vele sfeervolle restaurants. Vanuit Arica ben je binnen no time in de woestijn. Het stoffige San Pedro de Atacama is de bakermat van de zo goed als verdwenen Atacameño-cultuur. In de nabijheid tref je bijzondere natuurlijke attracties waaronder de Atacama-zoutvlakte, de Maanvallei, de Dodenvallei en de Licancabur vulkaan. Puerto Varas, ook wel bekend als ‘Stad van de Rozen’, ligt in een van de mooiste streken van Chili. Je kunt er wandelen en kajakken of kanoën op het schilderachtige Llanguihuemeer, met zicht op de conische Osorna vulkaan en de imposante besneeuwde toppen van de Calbuco vulkaan.

Patagonië is het meest zuidelijke deel van Zuid-Amerika, deels in Chili, deels in Argentinië. Patagonië is puur natuur! Beroemd is Torres del Paine met haar drie door ijs gepolijste monolieten, haar gletsjers, turquoise meren en bijzondere flora en fauna. Je kunt hier guanaco's zien, behorende tot de kameelfamilie. En nandoes, familie van de struisvogel.

Kies voor een van de landschappelijk meest veelzijdige bestemmingen ter wereld en verrijk jezelf door een rondreis Chili met Koning Aap!