Cultuur Chili

Al bij de eerste kennismaking geven mannen en vrouwen elkaar een kus op de rechterwang (alleen niet in formelere situaties) terwijl Chileense mannen elkaar de hand schudden. Het geven van drie zoenen, zoals in Nederland, is in Chili not done. Chilenen houden van gezelligheid, en zijn in het algemeen vriendelijk en geïnteresseerd naar buitenlanders. Chilenen gaan relatief laat aan tafel: de lunch vanaf 14.00 uur en het diner pas vanaf 21.00 uur. Ze maken graag grappen over Argentijnen, zoals Belgen dat over Nederlanders doen.

Kleding in Chili
De gangbare kledingstijl is het best te omschrijven als ‘verzorgd casual’. Mannen dragen in de stad geen korte broek, dat doen ze alleen in recreatiegebieden.

TE GAST IN Argentinië & Chili
Meer informatie over gewoonten en omgangsvormen in Chili vind je in de reisuitgave TE GAST IN Argentinië & Chili (prijs 8,95; verkrijgbaar bij boekhandel of via www.tegastin.nl).

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.