Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Cyprus

Reizen naar Cyprus

Reizen naar Cyprus

Een onvergetelijke Cyprus rondreis langs de hoogtepunten van het zuiden van het land. Cyprus is een overheerlijke zomerbestemming, maar ook zeer geschikt voor een rondreis met aangename temperaturen tijdens de wintermaanden. Heel het jaar door kun je genieten van de schoonheden die het eiland te bieden heeft.

De levendige stad Limassol is de uitvalsbasis voor het ontdekken van de Larnaca omgeving. Een lokale geitenboerderij leert je alles over het boerenleven en de traditionele halloumi. In het dorpje Lefkara hangt een aangename sfeer en vind je veel handgemaakte zilverwaar en kant. De hoofdstad Nicosia laat je zowel de Griekse als Turkse invloeden op het eiland proeven. De stad is net als het eiland in tweeën gedeeld. Breng in het Turkse gedeelte een bezoek aan de iconische Ledra straat en de Selimiye moskee. Wil je nog meer van het noorden zien? Ga dan op excursie naar de spookstad Famagusta en de archeologische ruïnes van Salamis.

Het Troödosgebergte is oase aan rust midden in het zuiden van Cyprus. Het Troödosgebergte wordt niet voor niets het groene hart van Cyprus genoemd. Kilometerslange wandel- en fietspaden zigzaggen tussen de valleien door. Een wandeling tijdens je rondreis Cyprus mag dan ook niet ontbreken. Onderweg kom je Byzantijnse kerken met indrukwekkende fresco’s tegen. Een van de meest inspirerende is het Kykkos klooster vanwege zijn zeer goed bewaarde muurschilderingen. Veel Cypriotische wijnen vinden hun oorsprong in deze regio. Proef de lekkerste in het dorpje Omodos tijdens een wijnproeverij.

Reis door naar Paphos met aan de kust schitterende stranden. Vanuit Paphos bezoek je de Koningsgraven en het huis van Dionysos vol met indrukwekkende mozaïeken. De Griekse godin Aphrodite heeft volgens verschillende legendes haar voet aan wal gezet bij Petra Tou Romiou. De uitstekende rosten in de zee zijn een plaatje op zich. Voor de natuur- en wandelliefhebbers zijn daar de Avakas kloof en het schiereiland Akamas. Ook in het Akamas N.P. bij de Baden van Aphrodite vind je sporen van de Griekse godin van de liefde. Maak nog een uitstapje met de boot richting de Blue Lagoon en kom op plaatsen langs de kust waar je anders nooit komt. Beleef het allemaal tijdens je Cyprus rondreis!