Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Argentinië

Reizen naar Argentinië

Reizen naar Argentinië

Van plan om door Argentinië rond te reizen? Dit Zuid-Amerikaanse land biedt, alleen al door zijn behoorlijke omvang, ontzettend veel variatie voor toeristen. Tegenover de bruisende metropool Buenos Aires staan de mooiste natuurgebieden, terwijl je ook op bijvoorbeeld cultureel gebied wordt geconfronteerd met de grootste tegenstellingen. Een rondreis door Argentinië biedt dan ook voor elk wat wils, of je nu vooral plaatsen wilt bezichtigen of ook zelf actie wilt ondernemen.

Alleen al in Buenos Aires zou je je tijdens het reizen door Argentinië dagenlang kunnen vermaken. Op het gebied van cultuur, architectuur en historie kom je volop aan je trekken, terwijl het daarnaast mogelijk is om je even terug te trekken in een van de groene parken in de stad. Een aanrader is een bezoek aan de karakteristieke havenwijk La Boca, maar natuurlijk ook aan een van de vele tangocafés in de hoofdstad. In Córdoba, na Buenos Aires de grootste stad van het land, tref je een indrukwekkende mix aan van moderne gebouwen en historische architectuur. Het belangrijkste voorbeeld van die laatste categorie is de Spaans-koloniale stijl, die je aantreft in wel meer Zuid- en Centraal-Amerikaanse landen.

Naast deze fascinerende steden biedt een rondreis Argentinië veel meer highlights in meerdere opzichten. Letterlijk is het Andesgebergte, waar je je op de besneeuwde bergtoppen kunt vergapen aan de meest onbeschrijflijke vergezichten, een hoogtepunt. Wat natuur betreft hoef je je sowieso geen moment te vervelen wanneer je door Argentinië aan het reizen bent: oneindige grasvlaktes, imposante watervallen in het tropische regenwoud, woestijnen, gletsjers en wijnbouwgebieden. Het land biedt oneindig veel bezienswaardigheden voor jong en oud.

Bekijk ook ons speciale Patagonië aanbod.