Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar Bhutan

Reizen naar Bhutan

Reizen naar Bhutan

Bhutan reizen werden lange tijd onmogelijk gemaakt door de regering en nog altijd wordt er van alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat het land niet in de greep komt van het massatoerisme. Sinds de jaren zeventig zijn de grenzen echter niet meer gesloten en heb je onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om dit unieke land, waarin totaal geen westerse invloeden worden geduld, te ontdekken. Alleen al dankzij de ligging in het Himalaya-gebergte zul je je vergapen aan de mooiste panorama’s, maar de hoogtepunten in cultureel opzicht zijn minstens zo indrukwekkend. Kortom: door Bhutan rondreizen betekent door een compleet andere wereld reizen, waarbij je terug in de tijd lijkt te gaan!

Aan materiële zaken wordt in Bhutan totaal geen waarde gehecht. Dat blijkt alleen al uit het feit dat voormalig koning Wanchuk de term Bruto Nationaal Geluk bedacht als tegenhanger van het Bruto Nationaal Inkomen. Het BNG was een reactie op de kritische geluiden over de slechte economie van het land en wordt bepaald door factoren zoals een duurzame sociaal-economische ontwikkeling, het behoud en de bevordering van culturele waarden en het natuurlijk milieu.

Wie besluit naar Bhutan te reizen, zal dan ook geen elementen aantreffen die zijn overgewaaid uit het westen, zoals grote steden met een moderne infrastructuur of luxe voorzieningen voor toeristen. Wat krijg je ervoor terug? Kloosterfestivals met traditionele dansen en instrumenten, wedstrijden in boogschieten, allerlei tempels en andere heilige plaatsen… Geen flats en neonverlichting in de hoofdstad (Thimphu), maar kleine schilderachtige straatjes, bijzondere architectuur en traditionele klederdracht.

Kies voor een van de meest bijzondere bestemmingen ter wereld en verrijk jezelf door een rondreis Bhutan!