Online Chat

SGR, ANVR en Calamiteitenfonds

Als je een reis boekt wil je weten of je geld veilig is bij die reisorganisatie en of er garanties zijn dat je reis goed wordt uitgevoerd, of dat je verhaal kunt halen mocht er onverhoopt wat mis gaan. Koning Aap is aangesloten bij SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds en voldoet daarmee aan de hoogste Nederlandse eisen van die je aan een reisorganisatie kunt stellen.

SGR

Koning Aap maakt deel uit van Adventure Specialists BV en is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds reisgelden onder inschrijfnummer 3329. Je kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis.

Eigen bijdrage aan SGR
Sinds 1 februari 2021 betaalt iedere consument die een reis boekt bij een bij SGR aangesloten reisorganisatie € 5 per persoon per boeking. Jarenlang was garantie op jouw geboekte vakantie gratis, maar ook na de coronacrisis moet het garantiefonds er voor je zijn, zodat je onbezorgd op reis kunt blijven gaan.

ANVR

Koning Aap maakt deel uit van Adventure Specialists BV (KvK 32097397) en is aangesloten bij het ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reisvoorwaarden pakketreizen die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is. 

Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-Reizigersvoorwaarden en overige belangrijke informatie. Op het boekingsformulier moet je aanvinken dat je voor boeking kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de specifieke voorwaarden uit de ANVR-Reizigersvoorwaarden die van toepassing zijn op jouw boeking, t.w. de ANVR-Reisvoorwaarden voor pakketreizen en overige ANVR-informatie.

Je bent verzekerd van evenwichtige bemiddelings- en leveringsvoorwaarden: de ANVR-reisorganisatie sluit je reisovereenkomst onder de toepassing van de ANVR-boekings- en reisvoorwaarden. Deze beide voorwaarden zijn tot stand gekomen in overleg met de Consumentenbond. Heb je een klacht die niet naar tevredenheid door ons wordt opgelost, dan kun je de klacht voorleggen aan de Geschillencommissie Reizen te Den Haag. De Geschillencommissie behandelt de zaak in een zitting en zal na partijen gehoord te hebben, een bindende uitspraak doen. Meer informatie kun je vinden op www.anvr.nl.

Afwijkende reis- en annuleringsvoorwaarden

Vanwege de avontuurlijke aard van de reizen en de specifieke problemen bij een aantal reisbestemmingen, hanteert Koning Aap in overleg met de ANVR annuleringsvoorwaarden die afwijken van de in de ANVR-brochure vermelde reisvoorwaarden. Bij annulering is iedere reiziger de volgende bedragen verschuldigd:
a) tot 56 dagen voor vertrek: 15% van de reissom* met een minimum van € 250,- per persoon
b) van 56 tot 28 dagen voor vertrek: 50% van de reissom*
c) bij annulering vanaf de 28e dag (inclusief) tot de 14e dag voor vertrek: 75% van de reissom*
d) bij annulering vanaf de 14e dag (inclusief) tot de dag van vertrek of later: de volledige reissom*.

Tevens dien je 25% van de reissom* aan te betalen. Deze aanbetaling dient binnen 3 dagen na te boeking te worden voldaan. Indien je een internationale vlucht kiest met hoge annuleringskosten, dien je de aanbetaling binnen 1 dag te verrichten. Dit vermelden we op je factuur. Alleen zo kunnen we deze internationale vlucht dan garanderen. Het restant van de betaling moet zes weken voor vertrek bij Koning Aap binnen zijn.

*De reissom omvat de gepubliceerde reissom, eventuele (internationale) vluchten, eventuele luchthavenbelastingen, eventuele toeslagen, eventuele visumkosten, bijdrage Calamiteitenfonds, eventuele wijzigingskosten. Deze bedragen worden gedekt door een annuleringsverzekering (mits je uiteraard een geldige reden hebt om te annuleren).

Stichting Calamiteitenfonds Reizen

Koning Aap maakt deel uit van Adventure Specialists BV (KvK 32097397) en is aangesloten bij het Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat je als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie van toepassing is:

  • (een deel van) je reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij je vervroegd moeten repatriëren. Bovenstaande is alleen geldig indien het calamiteitenfonds de betreffende situatie als calamiteit erkent.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis. Bekijk hier de volledige garantieregeling van het Calamiteitenfonds.