Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Reizen naar IJsland

Reizen naar IJsland

Reizen naar IJsland

Wie een bezoek brengt aan IJsland maakt kennis met een land vol wonderlijke uitersten. IJsland wordt ook wel het ‘Land van Vuur en IJs’ genoemd, nergens ter wereld bevinden water en vuur zich zo dicht bij elkaar! Als klein en afgelegen volk kennen de IJslanders een sterke nationale identiteit. Ze zijn trots op hun land en kunnen chauvinistisch overkomen. Mensen voelen zich verantwoordelijk voor hun omgeving en vinden het vanzelfsprekend dat ze deelnemen aan het gemeenschapsleven.

IJsland is een land van ruige natuur. Snæfellsnes wordt ook wel gezien als IJsland in het klein. Op dit schiereiland kun je namelijk alle natuurlijke bijzonderheden van IJsland zien zoals kliffen, zwarte stranden, vulkanen, waterbronnen en gletsjers. In het Thingvellir Nationaal Park bevind je je in het historische en geologische hart van IJsland. Het is dé plek waar je Amerika en Europa bijna uit elkaar ziet drijven.

In de regio Westfjorden, waar steile bergen en diepe fjorden overheersen, kun je tijdens een rondreis IJsland met Koning Aap op ontdekkingstocht naar een van de meest afgelegen plaatsen in IJsland. Je hebt het gevoel alleen op de wereld te zijn. Látrabjarg is een enorme klif met duizenden broedvogels, zoals de fotogenieke papegaaiduikers. De regio Skagafjördur staat bekend om de paardenfokkerijen en IJslandse paarden die grazen in de uitgestrekte weides.

Ondanks de relatief korte geschiedenis van de hoofdstad Reykjavik, biedt deze stad genoeg leuke bezienswaardigheden. Er zijn bijzondere musea, cafés, kunstwerken en winkeltjes te vinden. De markante kerk Hallgrímskirkja steekt imposant boven de stad uit doordat hij op een kleine heuvel staat.

Ga met Koning Aap op rondreis door IJsland en ontdek de schoonheden in het ‘Land van Vuur en IJs’.