Online Chat
Over onsDuurzaam reizenNieuwsbriefContact Vragen? Bel 020-7887700

Waar ben je naar op zoek?

Groepsreizen naar IJsland

Groepsreizen naar IJsland

Groepsreizen IJsland

Groepsreizen betekent sámen herinneringen creëren en koesteren. De meeste reiservaringen zijn moeilijk te plannen, maar waar je wél voor kunt zorgen is dat je reis zoveel mogelijk ingrediënten bevat om de unieke herinneringen te maken.

Het ‘Land van Vuur en IJs’ beschikt over een adembenemende en ongerepte natuur. De naam zegt het al: IJsland bestaat voor een groot deel uit ijs. Indrukwekkende gletsjers, drijvende ijsbergen en afbrekende ijsblokken horen daar allemaal bij. Een combinatie van deze aspecten vind je bij het gletsjermeer Jökulsárlón.

Maar er zijn meer bijzondere landschappen die je tijdens een IJsland groepsreis kunt ervaren. Vík is bekend om zijn bijzondere kustlijn en zwarte stranden die niet alleen wandelaars aantrekken, maar ook papegaaiduikers. Myvatn bestaat uit ruige landschappen, vulkanische formaties, een groot meer en geothermische bronnen. Dettifoss, de meest krachtige waterval van Europa, doet de aarde letterlijk onder je voeten trillen als het snelstromende water krachtig in een diepe kloof naar beneden valt.

Steile bergen en diepe fjorden overheersen in de regio Westfjorden. Het is een van de meest afgelegen plekken in IJsland, waar je het gevoel hebt alleen op de wereld te zijn. De regio Skagafjördur staat bekend om de IJslandse paarden die grazen in de uitgestrekte weides. Het schiereiland Snæfellsnes wordt soms mini-IJsland genoemd. Hier zie je namelijk alle natuurlijke bijzonderheden van IJsland bijeen.