Afrika reizen

Afrika reizen

Ongerept, ongetemd en elke dag weer opnieuw een groot avontuur. Afrika fascineert vanaf de eerste minuut dat je er bent. In het groene noorden van Ethiopië bezoek je eeuwenoude kerken en maak je religieuze festivals mee, terwijl je in het zuiden traditionele stammen als de Mursi, Hamar en Dassanech ontmoet. In Kenia en Tanzania begeef je je in het deel van Afrika met de hoogste concentratie wilde dieren. Wereldberoemd zijn nationale parken als Masai Mara en Serengeti. Op het paradijselijke Zanzibar geniet je van prachtige witte stranden. Oeganda wordt met recht de parel van Afrika genoemd. Waar anders vind je boomklimmende leeuwen en kun je op bezoek bij gorilla’s? Madagascar voelt als een wereld op zich en een ware schatkamer voor de avontuurlijke reiziger. De ontelbare endemische planten- en dierensoorten en bijzondere bevolkingsgroepen maken het tot een bestemming om nooit te vergeten.

Zuidelijk Afrika is een gebied vol tegenstellingen. In het door woestijn gedomineerde Namibië tref je bijzondere volkeren als de Himba en drink je Duits bier. In Botswana ligt, omgeven door woestijn, de grootste binnenlandse delta ter wereld: de Okavangodelta. In kano’s ga je op zoek naar olifanten en ander wild. De Victoria Watervallen in Zimbabwe zijn onwaarschijnlijk mooi en worden op menig reis tot een van de hoogtepunten gerekend. De kleine koninkrijken eSwatini en Lesotho bieden een unieke inkijk in een meer Afrikaanse samenleving en Zuid-Afrika combineert geweldige landschappen met een rijke geschiedenis. Wildparken zoals het Krugerpark trekken al bijna honderd jaar reizigers van over de wereld, terwijl overblijfselen uit de tijd van de VOC nog duidelijk aanwezig zijn in Kaapstad en het wijngebied rond Stellenbosch.

Tijdens onze Afrika reizen bezoek je de mooiste natuurgebieden en maak je kennis met kleurrijke volkeren. Onze Afrika reizen bieden voor ieder wat wils! Reis je met ons mee?