Veiligheid Chili

Chili is zeker in vergelijking met andere Zuid-Amerikaanse landen behoorlijk veilig. Maar let vooral in Santiago en andere grote steden goed op je spullen en loop niet open en bloot op straat met kostbare camera’s en sieraden te pronken. Mocht je beroofd worden, hang dan vooral niet de held uit: geef de overvaller wat hij wil en doe aangifte bij de plaatselijke politie of de toeristenpolitie (policía de turismo). Zorg wel dat je vooraf de app ‘SOS op reis’ gedownload hebt zodat je alle belangrijke telefoonnummers bij de hand hebt.

Reisadvies voor Chili
Nuttige reisadviezen en actuele informatie over de veiligheid in Chili vind je op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen (kijk onder reisadviezen bij Chili) of op http://diplomatie.belgium.be/nl. Nederlanders kunnen in geval van nood 24/7 bellen met het contactcenter van Buitenlandse Zaken, telefoon +31 247 247 247. Ook via het Twitteraccount @247BZ of de 24/7 BZ Reisapp kun je direct contact opnemen met het contactcenter.  
Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.