Online Chat

Reizen naar Chili

Communicatie Chili

Postkantoren zijn doordeweeks meestal open van 8.00-20.00 uur en op zaterdag van 9.00-13.00 uur. In de grote steden zijn veel belwinkels (centros de llamados) en internetcafés waar je (goedkoop) kunt bellen, internetten, e-mailen, faxen en printen.

Mobiel bellen in Chili: Als je met je mobiel vanuit Chili wilt bellen dien je er rekening mee te houden dat men daar belt via het GSM 850/1900 netwerk. De meeste mobiele telefoons zijn hier tegenwoordig geschikt voor. Voor de zekerheid kun je het checken bij je provider. Informeer ook of je provider een roaming overeenkomst heeft met een Chileense provider. Het landennummer van Chili  is +56. Voor Nederland draai je eerst +31, voor België +32, gevolgd door het netnummer zonder nul en het abonneenummer. Informatie over de kosten van mobiel bellen bij verschillende providers vind je op: www.bellen.com.

Als je voor langere tijd in Chili verblijft en een simlockvrij toestel hebt, is het de moeite waard om een lokaal nummer aan te schaffen. Een identiteitsbewijs is voldoende. Je kunt bij een telefoonwinkel (locuritorio) van Claro, Entel, Movistar of WOM een SIM-kaart en prepaid beltegoed kopen waarmee je ook kunt internetten en whatsappen. Veel hotels, cafés en restaurants beschikken over gratis WiFi. Ook veel overheidsgebouwen en centrale pleinen van (kleine) dorpjes hebben WiFi. Na inloggen blijft de verbinding circa tien minuten in stand, daarna moet je opnieuw inloggen. Houd er rekening mee dat het internet over het algemeen, en zeker buiten de grote steden, een stuk trager is dan in Nederland en België, zowel via roaming als via WiFi.

Internet in Chili: Er zijn volop internet­ca­fés in steden en toeristische plaatsen. Ook beschikken veel hotels, cafés en restaurants over WiFi. Zie: www.wificafespots.com