Online Chat

Reizen naar Chili

Feestdagen en festivals Chili

Chili kent tal van nationale en religieuze feestdagen. Op 1 mei viert Chili de Dag van de Arbeid, op 21 mei de Dag van de Marine ter herinnering van de slag bij Iquique, 18 september is het Onafhankelijkheidsdag (Día de la Independencia), op 19 september de Dag van het Leger en op 12 oktober Día de la Raza, de dag van het verzet van de inheemse volkeren tegen de Spaanse overheersers.

Religieuze feestdagen in Chili: Belangrijke religieuze feestdagen zijn Semana Santa (de Goede Week voor Pasen), feestdag ter ere van Heilige Petrus en Paulus (29 juni), Dag van de Reformatie (31 oktober), Allerheiligen en Allerzielen (1 en 2 november) en Maria Onbevlekt Ontvangen (8 december).

Lokale feestdagen in Chili: 
Daarnaast vinden er in Chili veel lokale feesten en evenementen plaats. Zo worden in januari en februari boerenfeesten gehouden op Isla de Chiloé. De beroemde mythen en sagen van deze eilandenarchipel inspireren tot vrolijke verkleedpartijen, paardenrennen, en het bereiden van lokale gerechten als de curanto: een caloriebom van schaaldieren, vis, kip, worst en aardappels. In het hoge noorden liggen enkele bedevaartsoorden, waar jaarlijks tienduizenden pelgrims naartoe trekken om eer te bewijzen aan hun Madonna’s. Deze gepassioneerde vereringen zijn een combinatie van katholieke en indiaanse geloofselementen. Zo barst tussen 12 en 18 juli het dorpje La Tirana uit zijn voegen, tijdens het Fiesta de la Virgen del Carmen, en wordt op 7 en 8 september in Aiquina de Maagd van Guadalupe vereerd.