Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Verenigde Arabische Emiraten

Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Arabische Emiraten?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze reis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je te beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal drie maanden geldig is.

Let op: Reizigers met een stempel van Israel in hun paspoort, dienen een nieuw paspoort aan te vragen voor hun reis naar de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai).

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort).

Voor meer informatie:

·  Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl.

·  Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen

Heb ik inentingen nodig voor de Arabische Emiraten?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoeveel uur tijdsverschil is er in de Verenigde Arabische Emiraten?

Het is daar 3 uur later dan in Nederland/Belgie

Is er Wifi aanwezig?

In de meeste hotels is er wifi aanwezig.

Is het mogelijk om alcohol te drinken in de Verenigde Arabische Emiraten?

Alcohol is niet compleet verbannen. In sommige hotels en restaurants mag er alcohol geschonken worden. Houdt er wel rekening mee dat het drinken van alcohol in het openbaar verboden is.

Kan je pinnen in de Verenigde Arabische Emiraten?

De valuta is de riyaal in Oman en je kan overal pinnen met een bankpas voorzien van het logo Cirrus of Maestro. Maak je bankpas geschikt om geld uit de automaat te halen buiten Europa.

Wat is de beste reistijd voor de Verenigde Arabische Emiraten?

November t/m maart is de beste tijd om te reizen naar deze bestemming. De temperatuur zal tussen de 25 en 30 graden liggen. In de zomer kan het erg warm worden. Vaak wordt het dan warmer dan 40 graden.

Zijn er kleding voorschriften in Verenigde Arabische Emiraten?

Aangezien de Verenigde Arabische Emiraten een islamitisch land is zal je erop moeten letten wat je draagt. Voor mannen en vrouwen is het dragen van een korte broek, t-shirt zonder mouwen, hemdje en een strakke lange broek niet mogelijk. Het dragen van zwemkleding is alleen mogelijk bij zwembaden van de hotels en toeristenresorts. De reisbegeleider kan je hierin ook advies geven.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.