Veelgestelde vragen over Verenigde Arabische Emiraten

Veelgestelde vragen over Verenigde Arabische Emiraten

  1. Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Arabische Emiraten?
  2. Heb ik een wereldstekker nodig?
  3. Heb ik inentingen nodig voor de Arabische Emiraten?
  4. Hoeveel uur tijdsverschil is er in de Verenigde Arabische Emiraten?
  5. Is er Wifi aanwezig?
  6. Is het mogelijk om alcohol te drinken in de Verenigde Arabische Emiraten?
  7. Kan je pinnen in de Verenigde Arabische Emiraten?
  8. Wat zijn typische streek gerechten ?
  9. Wat is de beste reistijd voor de Verenigde Arabische Emiraten?
  10. Zijn er kleding voorschriften in Verenigde Arabische Emiraten?

1. Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Arabische Emiraten?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor de bestemming Oman is een visum, elektronisch visum of toeristenkaart benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Voor de bestemming  Dubai is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure. 

Kies je ervoor om je visum via onze partner Visumloket te regelen, dan brengen wij naast de visumkosten, ook de bemiddelingskosten en de kosten voor het aangetekend retour zenden in rekening. Deze kosten zijn verwerkt in de totale visumkosten zoals gepubliceerd op onze website. Je kunt deze totale visumkosten terugvinden onder het kopje ‘data & prijzen’ en in het boekingsformulier.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:
- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.
Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

3. Heb ik inentingen nodig voor de Arabische Emiraten?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

4. Hoeveel uur tijdsverschil is er in de Verenigde Arabische Emiraten?

Het is daar 3 uur later dan in Nederland/Belgie

5. Is er Wifi aanwezig?

In de meeste hotels is er wifi aanwezig.

6. Is het mogelijk om alcohol te drinken in de Verenigde Arabische Emiraten?

Alcohol is niet compleet verbannen. In sommige hotels en restaurants mag er alcohol geschonken worden. Houdt er wel rekening mee dat het drinken van alcohol in het openbaar verboden is.

7. Kan je pinnen in de Verenigde Arabische Emiraten?

De valuta is de riyaal in Oman en je kan overal pinnen met een bankpas voorzien van het logo Cirrus of Maestro. Maak je bankpas geschikt om geld uit de automaat te halen buiten Europa.

8. Wat zijn typische streek gerechten ?

Oman kent een bijzonder gevarieerde keuken met invloeden uit het Midden-Oosten, Azië en Afrika. De basisbestanddelen zijn rijst, kip, vis, geitenvlees, limoenen en dadels. Ook wordt er veel vis gegeten. Het eten is vaak gekruid, maar niet heel pittig. Kardemom, komijn en saffraan zijn veelgebruikte specerijen. Binnen het Omanitische eetpatroon hoort ook veel fruit.

Eten in Oman
Er zijn slechts een paar restaurants die Omanitische gerechten serveren, de meesten in Muscat. Bij Bin Ateeq (ook in Salala en Nizwa) eet je zoals Omanieten zittend op de grond. Er zijn in het restaurant speciale familiekamers ingericht. Een aanrader is Ubhar, nabij het operagebouw in Muscat, waar klassieke Omanitische gerechten in een modern jasje worden gegoten. Kargeen serveert onder meer hamour, shuwavlees en kabuli rijst en is geliefd om het grote sfeervolle terras. De controle op voedsel en op hygiëne in restaurants is effectief. Eten is vrijwel overal veilig, ook in kleinere eetgelegenheden langs de weg waar shoarmasandwiches en snacks worden verkocht. 

Drinken in Oman
Omanitische koffie wordt geserveerd in kleine kopjes, zonder suiker of melk, maar vaak gekruid met kardamom of kruidnagel. Thee wordt ook vaak met gember gedronken of op Indische wijze met veel melk. Alcoholische drank wordt alleen geserveerd in de duurdere hotels en restaurants, en is relatief duur.

9. Wat is de beste reistijd voor de Verenigde Arabische Emiraten?

November t/m maart is de beste tijd om te reizen naar deze bestemming. De temperatuur zal tussen de 25 en 30 graden liggen. In de zomer kan het erg warm worden. Vaak wordt het dan warmer dan 40 graden.

10. Zijn er kleding voorschriften in Verenigde Arabische Emiraten?

Aangezien de Verenigde Arabische Emiraten een islamitisch land is zal je erop moeten letten wat je draagt. Voor mannen en vrouwen is het dragen van een korte broek, t-shirt zonder mouwen, hemdje en een strakke lange broek niet mogelijk. Het dragen van zwemkleding is alleen mogelijk bij zwembaden van de hotels en toeristenresorts. De reisbegeleider kan je hierin ook advies geven.