Veelgestelde vragen over Verenigde Arabische Emiraten

 1. Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Arabische Emiraten?
 2. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 3. Heb ik inentingen nodig voor de Arabische Emiraten?
 4. Wat is de beste reistijd voor de Verenigde Arabische Emiraten?
 5. Hoe overnachten we tijdens deze reis?
 6. Hoe reizen we tijdens deze reis?
 7. Moet ik een koffer of reistas meenemen op reis?
 8. Wat is handig om mee te nemen naar Oman en Dubai?
 9. Kan er vegetarisch gegeten worden in Oman en Dubai?
 10. Heb ik een wereldstekker nodig?
 11. Hoeveel uur tijdsverschil is er in de Verenigde Arabische Emiraten?
 12. Is er Wifi aanwezig?
 13. Is het mogelijk om alcohol te drinken in de Verenigde Arabische Emiraten?
 14. Kan je pinnen in de Verenigde Arabische Emiraten?
 15. Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?
 16. Kan ik mijn reis verlengen?
 17. Zijn er kleding voorschriften in Verenigde Arabische Emiraten?
 18. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 19. De feiten op een rij

1. Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Arabische Emiraten?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor de bestemming Oman is een elektronisch visum benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Voor de bestemming Dubai is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.Kies je ervoor om je e-visum via onze partner Visa4Travel te regelen, dan betaal je de visumkosten en bemiddelingskosten direct aan Visa4Travel. Je betaalt gemakkelijk en veilig doormiddel van iDeal of creditcard.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en de eventuele visumprocedure:
- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.
Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

3. Heb ik inentingen nodig voor de Arabische Emiraten?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

4. Wat is de beste reistijd voor de Verenigde Arabische Emiraten?

November t/m maart is de beste tijd om te reizen naar deze bestemming. De temperatuur zal tussen de 25 en 30 graden liggen. In de zomer kan het erg warm worden. Vaak wordt het dan warmer dan 40 graden.

5. Hoe overnachten we tijdens deze reis?

De hotels tijdens deze reis zijn van goede (3-4-sterren) kwaliteit, met kamers inclusief douche en toilet. 

Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen. 
Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.
 

6. Hoe reizen we tijdens deze reis?

 Voor het vervoer worden Toyota coaster bussen (of vergelijkbaar) gebruikt. Op de trajecten waarop 4WD jeeps worden ingezet, worden Toyota land cruisers (of vergelijkbaar) gebruikt.Vanuit Muscat vlieg je naar Salalah en vanuit Salalah vlieg je via Muscat naar Khasab. Koning Aap heeft als uitgangspunt dat we ter plaatse – om milieuredenen - geen gebruik maken van binnenlandse vluchten. Toch vlieg je tijdens deze reis van Muscat naar Salalah en van Salalah via Muscat naar Khasab. In onze ogen zijn deze vluchten (bijna) niet te vermijden omdat de meer dan 1000 km lange rit vanuit Muscat naar Salalah door afgelegen woestijnlandschap gaat en weinig tot geen noemenswaardige stops heeft. Overdag kunnen de temperaturen op dit traject bovendien zeer hoog oplopen en kan het in geval van pech een tijd duren voordat er hulp ter plaatse is. Daarom kiezen we bij deze reis voor een binnenlandse vlucht.

.Meer informatie over de reisafstanden en het vervoer in Oman en Dubai per reis vind je in het tabblad 'Meer reisinfo' en dan klikken op 'Accommodatie en transport'.

7. Moet ik een koffer of reistas meenemen op reis?

Aangezien we ook gebruik maken van landcruisers en een binnenlandse vlucht is een zachte koffer of trolly aan te raden en niet teveel kilo's mee te nemen. Een harde schaal koffer is af te raden aangezien die ook erg lastig te stouwen zijn.

8. Wat is handig om mee te nemen naar Oman en Dubai?

Wanneer je ook gaat zal het overdag warm zijn, je hebt dus wat laagjes kleding nodig voor de avonden. Een hoedje of petje tegen de zon is belangrijk en voor vrouwen handig om een sjaal in je hand bagage mee te nemen zodat je altijd je haar kunt bedekkken als je een moskee bijvoorbeeld gaat bezichtigen.

9. Kan er vegetarisch gegeten worden in Oman en Dubai?

De traditionele Arabische keuken bestaat vaak uit vlees of vis gerechten, maar er zijn altijd wel een paar vegetarische  gerechten  en salades. Je kan ook onderweg altijd fruit en noten kopen.

10. Heb ik een wereldstekker nodig?

We verwijzen je graag naar de volgende website waar je kunt zien wat je nodig hebt: www.wereldstopcontacten.nl

11. Hoeveel uur tijdsverschil is er in de Verenigde Arabische Emiraten?

Het is daar 3 uur later dan in Nederland/België.

12. Is er Wifi aanwezig?

In de meeste hotels is er Wifi aanwezig. Onder het tabblad 'Accommodaties' vind je bij ieder hotel (onder voorbehoud van wijzigingen) terug of deze over Wifi beschikt of niet.

13. Is het mogelijk om alcohol te drinken in de Verenigde Arabische Emiraten?

Alcohol is niet compleet verbannen. In sommige hotels en restaurants mag er alcohol geschonken worden. Houd er wel rekening mee dat het drinken van alcohol in het openbaar verboden is.

14. Kan je pinnen in de Verenigde Arabische Emiraten?

Dubai en de gehele Verenigde Arabische Emiraten kennen de dirham als wettig betaalmiddel. De munteenheid wordt afgekort met AED. In Dubai kan je overal pinnen met een bankpas voorzien van het logo Cirrus of Maestro. Maak je bankpas geschikt om geld uit de automaat te halen buiten Europa.

15. Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

16. Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.

Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien. 

17. Zijn er kleding voorschriften in Verenigde Arabische Emiraten?

Aangezien de Verenigde Arabische Emiraten een islamitisch land is zal je erop moeten letten wat je draagt. Voor mannen en vrouwen is het dragen van een korte broek, t-shirt zonder mouwen, hemdje en een strakke lange broek niet mogelijk. Het dragen van zwemkleding is alleen mogelijk bij zwembaden van de hotels en toeristenresorts. De reisbegeleider kan je hierin ook advies geven.

18. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

19. De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
 • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
 • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat? 
 • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
 • Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen