Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Cambodja

Heb ik een visum nodig voor Cambodja?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze groepsreis een visum voor Cambodja nodig. Het visum kan je voor vertrek regelen of bij aankomst in Cambodja (neem hiervoor een aantal pasfoto’s mee). Wil je het van tevoren regelen dan kan dat via Koning aap, wij besteden het vervolgens uit aan onze partner Visumloket.

Meer informatie over je benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), je visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade vind je op de website van onze partner Visumloket.

Wij raden je aan 4 tot 6 weken voor vertrek je visum aan te vragen.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via Visumloket, dan worden naast de visumkosten, € 40,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening gebracht. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

 Voor meer informatie kijk op de website van Visumloket:

·         Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

·         Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be


Het visum voor Cambodja kun je eventueel ook ter plaatse aanschaffen bij de grensovergang. Zorg er dan voor dat je voldoende dollars en pasfoto's bij je hebt. Houd er rekening mee dat het regelen van het visum ter plaatse veel tijd in beslag kan nemen wanneer het druk is. Wij adviseren daarom om het visum voor vertrek te regelen. 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Hoe is het vervoer geregeld in Cambodja?

Tijdens het grootste deel van deze reis staat een eigen bus tot je beschikking. Houdt er rekening mee dat de wegen in Cambodja erg slecht kunnen zijn, zeker in het regenseizoen.

Hoe zit het met de elektriciteit/voltage ?

Het voltage bedraagt 230V. Een set met wereldstekkers wordt aangeraden, maar is in principe niet strikt noodzakelijk.

In wat voor hotels wordt er geslapen tijdens deze Cambodja groepsreis?

Tijdens deze reis naar Cambodja overnacht je zoveel mogelijk in tweepersoonskamers met douche en toilet. Bij de selectie van de hotels hebben we vooral gelet op de locatie, hygiëne en sfeer. De hotels en guesthouses zijn over het algemeen gelegen in het centrum van de plaats waar we verblijven.

Is er Wifi in Cambodja?

In de meeste hotels kan je tegenwoordig gebruik maken van Wifi. Over het algemeen is het gratis.

Kan ik pinnen tijdens deze Cambodja groepsreis?

Pinnen (geld opnemen) is mogelijk in Cambodja: je pint dan US dollars. Het belangrijkste betaalmiddel voor toeristen is de US dollar. Restaurants, hotels, supermarkten, souvenirverkopers en reisbureaus rekenen in dollars. Met creditcards kun je alleen in de betere hotels en restaurants terecht. De Visa Card is algemener geaccepteerd dan de Master Card. Er zijn maar weinig banken die contant geld uitbetalen op je creditcard. We adviseren om naast je pinpas ook cash dollars mee te nemen. De lokale munteenheid is Riel en wordt voornamelijk gebruikt voor kleinere uitgaven.

Houd er rekening mee dat je zelf bij je bank moet aangeven dat je je pinpas wereldwijd wilt kunnen gebruiken. Om fraude te voorkomen, is het profiel voor veel pinpassen standaard ingesteld op Europa.

Moet ik een klamboe meenemen op mijn reis door Cambodja?

Je kunt overwegen een klamboe mee te nemen. Muggen zijn niet helemaal te ontlopen in Cambodja, maar een aantal maatregelen kan de overlast toch flink terugdringen. In sommige hotels worden op aanvraag muskietennetten verstrekt, of elektrische muggenverdrijvers op je kamer geplaatst. Effectief is ook de zogenaamde 'mosquito-coil', een groene spiraalvormige wierook die de muggen ongeveer acht uur op een afstand houdt. Als je erom vraagt wordt zo'n 'coil' onder je tafel in een restaurant gezet. Ook zijn deze coils alom in Cambodja te koop.

Wat is de ideale periode om te reizen door Cambodja?

Cambodja heeft geen vier seizoenen zoals we die in Europa kennen. Het klimaat van dit land wordt vooral bepaald door droge en natte tijden. Grofweg valt in de streken waar we doorheen reizen de regentijd van mei tot oktober en de droge tijd van november tot en met april. Over het algemeen moet je er rekening mee houden dat er het hele jaar door buien kunnen vallen. Het is echter ook het hele jaar warm en vaak zeer zonnig. De beste tijd om op deze reis te gaan is tussen eind oktober en maart, tijdens deze maanden regent het het minst en is de temperatuur niet al te hoog.

Wat is het tijdsverschil met Nederland/Belgiƫ ?

In Cambodja is het tijdsverschil met Nederland/België +6 uur (wintertijd), +5 uur (zomertijd). Als het hier 12.00u 's middags is, is het in Cambodja 18.00u ’s of 17:00u.

Wat kan ik het beste meenemen op mijn Cambodja rondreis?

Cambodja is een tropisch land. Neem daarom dunne, katoenen kleding mee. Voor 's avonds is een hooggesloten T-shirt met lange mouwen of een dunne katoenen coltrui handig als bescherming tegen de muggen. Neem liever te weinig mee dan teveel. Wat je mist kun je vaak voor een habbekrats aanschaffen. Een paar goede, ingelopen wandelschoenen met goed profiel en een paar slippers zijn alles wat je voeten vereisen. Bedenk dat je de heiligdommen van het land op blote voeten dient binnen te treden. Slippers zijn dan een uitkomst. Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, zaklantaarn, zakmes (niet tijdens de vlucht in je handbagage stoppen), paspoort, kopieën van paspoort en reisverzekering, je vliegticket(s), een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer.

Wat voor bagage kan ik het best meenemen?

We raden aan om een rugzak of sterke weekendtas mee te nemen, liefst niet een harde koffer, omdat die lastig te vervoeren is. Soms moet je de bagage een eindje dragen. Zorg dat je bagage niet te zwaar is. Meer dan 12 kilo lijkt ons in de regel niet nodig. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor deze Cambodja groepsreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.