Veelgestelde vragen over Costa Rica

Veelgestelde vragen over Costa Rica

 1. Heb ik een visum nodig voor Costa Rica?
 2. Heb ik inentingen nodig voor mijn Costa Rica rondreis?
 3. Hoeveel uur tijdsverschil is er in Costa Rica?
 4. Is er wifi beschikbaar in Costa Rica?
 5. Kan ik pinnen of moet ik Euro's meenemen naar Costa Rica?
 6. Kan ik snorkelen tijdens deze Costa Rica groepsreis?
 7. Mobiele telefonie Costa Rica: Kan ik tijdens contact houden met mijn thuisfront?
 8. Moet ik een slaapzak meenemen op mijn Costa Rica groepsreis?
 9. Wanneer kan ik schildpadden kijken in Costa Rica?
 10. Wat is de beste periode om naar Costa Rica te reizen?
 11. Welke diersoorten kan ik tijdens mijn Costa Rica rondreis tegenkomen?

1. Heb ik een visum nodig voor Costa Rica?

 

Internationaal paspoort:

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:

Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

 

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:

- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

 

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.


2. Heb ik inentingen nodig voor mijn Costa Rica rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Hoeveel uur tijdsverschil is er in Costa Rica?

In Costa Rica is het zeven uur (wintertijd) vroeger dan in Nederland en België. In de zomertijd is het verschil acht uur

4. Is er wifi beschikbaar in Costa Rica?

In principe is er overal wifi beschikbaar, soms gratis en soms tegen betaling. Sommige hotels hebben alleen wifi in lobby, restaurant en zwembad, dus niet in de kamers.

5. Kan ik pinnen of moet ik Euro's meenemen naar Costa Rica?

Euro's zijn nog niet echt gangbaar in Costa Rica. Het is raadzaam een gedeelte van het zakgeld in contant geld - liefst Amerikaanse dollars - mee te nemen.  Neem contanten in kleine coupures mee, dit omdat niet alle banken of hotelrecepties voldoende colones beschikbaar hebben. De dollarbiljetten dienen onbeschadigd te zijn. In de meeste grotere plaatsen kun je, met een pas met het Cirruslogo, geld uit de muur halen. Vertrouw hier echter niet 100 procent op, dus zorg altijd dat je contant geld achter de hand hebt.Creditcards (Visa, Mastercard) worden in de meeste hotels, restaurants en winkels geaccepteerd.Het is af te raden om op het vliegveld geld te wisselen. Je krijgt hier een uitermate slechte koers voor  dollars en/of euro´s. In San José zijn veel pinautomaten waar de dag na aankomst gepind kan worden.Het is  raadzaam om naast je bankpas een extra bankpas of  bij voorkeur creditcard mee te nemen.Wij adviseren je om voor vertrek bij je bank te checken of je met je huidige pinpas wel buiten Europa kunt pinnen en dit zo mogelijk nog aan te passen voor je vertrek.  Dit in verband met actuele ontwikkelingen bij de banken om steeds meer pinpassen die in het buitenland gebruikt worden, extra te beveiligen. Dit kan met zich meebrengen dat je soms moeilijk een buitenlandse bank kunt vinden waar je je pas kunt gebruiken.

 

6. Kan ik snorkelen tijdens deze Costa Rica groepsreis?

Ja, er kan op verschillende plekken gesnorkeld worden tijdens onze reizen naar Costa Rica. In Punta Cocles en Drake Bay- kun je snorkelen, het materiaal voor het snorkelen is ter plaatse te huur. In Quepos / Manuel Antonio zijn mogelijkheden om te duiken.

7. Mobiele telefonie Costa Rica: Kan ik tijdens contact houden met mijn thuisfront?

Mobiel bellen is allereerst sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, dus informeer daar even naar hun contracten. Een telefoonkaart is makkelijk verkrijgbaar en handig in gebruik. In veel plaatsen is een telefooncel en je kunt in een aantal hotels zelfs vanuit je kamer met deze kaart bellen. Internetcafé s zijn overigens in verschillende plaatsen aanwezig.

8. Moet ik een slaapzak meenemen op mijn Costa Rica groepsreis?

Een slaapzak is voor geen van onze Costa-Rica-reizen nodig.

9. Wanneer kan ik schildpadden kijken in Costa Rica?

Je kunt het beste tussen juni en september naar Tortuguero NP gaan. De schildpadden komen dan het strand op om eieren af te zetten. Van september tot december komen de eieren uit en kun je de jongen zien.

10. Wat is de beste periode om naar Costa Rica te reizen?

De beste reistijd hangt af van wat je zelf wilt. Van november tot en met april is het de droge periode maar ook het hoogseizoen. In het regenseizoen hoeft het geen slecht weer te zijn, vaak is het eerder af en toe een buitje dan continu regen. Het voordeel van deze periode is dat er veel jonge dieren te zien zijn en veel bloeiende planten.Je kunt het gebied het hele jaar bezoeken.
De Caribische kant is vochtiger en buien komen hier het hele jaar door voor. In de regentijd ( van april tot en met november) heb je voornamelijk  te maken met buien die vooral in de namiddag hevig kunnen zijn.

11. Welke diersoorten kan ik tijdens mijn Costa Rica rondreis tegenkomen?

In de vele Nationale Parken en aan de stranden leven o.a. vogels als toekans, kolibries en papegaaien, slangen, spinnen, brulapen, kapucijnerapen, schildpadden, luiaards, neusbeertjes, kaaimannen, leguanen, kikkers, vlinders in alle kleuren van de regenboog. En, misschien zie je wel de uitzonderlijke quetzal met zijn fraaie lange staart. Het wildleven laat zich makkelijk bewonderen. Je zult veel wilde dieren kunnen zien!

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.