Veelgestelde vragen over Taiwan

Veelgestelde vragen over Taiwan

 1. Heb ik een visum nodig voor Taiwan?
 2. Heb ik inentingen nodig voor een reis door Taiwan?
 3. Wat is de beste reistijd voor Taiwan?
 4. Hoe wordt er gereisd in Taiwan?
 5. Hoe overnachten we in Taiwan?
 6. Zijn er richtlijnen voor een bezoek aan tribale volkeren?
 7. Hoeveel uur tijdsverschil is er in Taiwan?
 8. Heb ik een wereldstekker nodig?
 9. Is er Wifi in Taiwan?
 10. Kan ik als vegetariƫr goed terecht in Taiwan?
 11. Kan ik euro's wisselen in Taiwan?
 12. Kan ik in Taiwan pinnen?
 13. Moet ik een klamboe meenemen naar Taiwan?
 14. Moet ik een koffer of een backpack meenemen op reis?

1. Heb ik een visum nodig voor Taiwan?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Heb ik inentingen nodig voor een reis door Taiwan?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.
 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Wat is de beste reistijd voor Taiwan?

Het voor- en najaar zijn de beste periodes om door het land te reizen. In de zomer kan het erg warm worden, boven de 30 graden en dan start het tyfoonseizoen. In de winter is het de moessontijd en kan de temperatuur dalen naar 15 graden.

4. Hoe wordt er gereisd in Taiwan?

In Taiwan worden de bustrajecten afgelegd met eigen airconditioned bus. Het voordeel van een eigen bus is dat je dan op ieder moment en op iedere plaats kunt stoppen om foto's te maken, even een sigaret op te steken of een lokale versnapering te proberen.

Meer informatie over de reisafstanden en het vervoer in Taiwan vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo'.

5. Hoe overnachten we in Taiwan?

Tijdens onze reizen naar Taiwan overnacht je in mooie hotels met tweepersoonskamers met douche en wc op de kamer. Het verblijf in het Fokuangshan klooster zal zijn in een guesthouse op het complex. De kamers zijn eenvoudig met 2x een éénpersoonsbed met eigen sanitair. Het diner en ontbijt in het klooster zijn vegetarisch.

Meer informatie en foto's van de hotels in Taiwan vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

6. Zijn er richtlijnen voor een bezoek aan tribale volkeren?

Veel stammen leven in afgelegen gebieden en zijn niet gewend aan contact met westerse reizigers. Ga je zo’n ‘exotische’ regio in, bereid je dan goed voor. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de mensen die je gaat ontmoeten. Hier enkele do’s & don’ts die je als richtlijn kunt gebruiken.

• Verdiep je van tevoren in de te bezoeken stam en lees je in over de tradities en gewoonten. Dan weet je beter wat je tijdens een bezoek te wachten staat. Je reisbegeleider kan je vaak ook informatie verschaffen.
• Maak eerst contact met de stamleden en sla niet gelijk aan het fotograferen. Je hebt namelijk te maken met mensen, niet met objecten.
• Vraag eerst toestemming als je een foto van iemand wilt maken. Verplaats je in de persoon die je wilt fotograferen. Hoe zou jij het zelf vinden als een voor jou onbekend persoon ineens foto’s van jou gaat maken? Bij sommige stammen loopt het vragen van toestemming via je reisbegeleider of een lokale gids.
• Betrek de lokale mensen bij wat je aan het doen bent. Maakt tijd voor een gesprekje (met handen en voeten) en laat de foto zien die je gemaakt hebt. Of neem enkele foto’s mee van thuis, dan kun je laten zien hoe het er bij jou in Nederland/België aan toe gaat.
• Deel geen dingen uit als snoep (er zijn vaak weinig/geen tandartsen in de regio), ballons (plastic vervuilt het gebied), geld of westerse attributen. Bovendien kan er door dit soort donaties onenigheid, jaloezie of ruzie ontstaan tussen de verschillende stamleden.
• Koop geen authentieke, onvervangbare voorwerpen (en neem ze ook niet ontvangst als je ze cadeau krijgt). Denk daarbij aan sieraden die van de voorouders zijn geweest, werkattributen als een sikkel of hamer, of wapens als een pijl en boog. De stamleden beseffen vaak pas achteraf, als de toeristen weg zijn, dat ze hun onvervangbare object kwijt zijn.

7. Hoeveel uur tijdsverschil is er in Taiwan?

Het is daar 7 uur later dan in Nederland/België.

8. Heb ik een wereldstekker nodig?

We verwijzen je graag naar de volgende website waar je kunt zien welke stekker je nodig hebt voor Taiwan: www.wereldstopcontacten.nl

9. Is er Wifi in Taiwan?

Bijna alle hotels in Tawain hebben Wifi, ook in veel restaurants en fastfood ketens zal er Wifi beschikbaarheid zijn. 

Meer informatie over Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accomdaties' bij iedere reis.

10. Kan ik als vegetariƫr goed terecht in Taiwan?

Ja, het Taiwanese eten bestaat vaak o.a. uit tofu (vleesvervanger) en veel groenten.

11. Kan ik euro's wisselen in Taiwan?

Ja, dat is zeker mogelijk. Euro's kun je gemakkelijk omwisselen bij banken, wisselkantoren en vaak ook bij hotelrecepties.

12. Kan ik in Taiwan pinnen?

Ja, in onder andere de bekende keten '7/1'1 en andere ‘convenience stores’ (lokale mini supermarkten) kun je pinnen. Op deze plekken worden de Maestro passen (of passen met Cirruslogo) geaccepteerd. Bij de lokale banken worden Maestro passen niet geaccepteerd, maar wel passen met het Cirruslogo en Mastercard creditcard.

13. Moet ik een klamboe meenemen naar Taiwan?

Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen, daar waar muggen voorkomen zijn er voorzorgsmaatregelen op de kamers. Wel is het raadzaam om DEET mee te nemen, een insekten afwerend middel.

14. Moet ik een koffer of een backpack meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas, maar dit is niet verplicht. Dit kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer. Deze zijn namelijk moeilijk te verstouwen in het vervoer.