Veelgestelde vragen over TAIWAN

Wat is de beste reistijd voor Taiwan?

In het voor- en najaar kan je het beste reizen door het land. In de zomer kan het erg warm worden, boven de 30 graden en start het tyfoonseizoen. In de winter is het de moessontijd en kan de temperatuur dalen naar 15 graden.

Kan ik euro's wisselen in Taiwan?

Ja, dat kan. Euro's kun je gemakkelijk bij banken, wisselkantoren en vaak ook bij- hotelrecepties omwisselen.

Heb ik een visum nodig voor Taiwan?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor deze reis voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je te beschikken over een geldig reisdocument.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort).

Voor meer informatie:

·  Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl.

·  Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be.

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Kan ik in Taiwan pinnen?

Ja, in de 7/11 en andere ‘convenience stores’ (lokale mini supermarkten) kan je pinnen. Op deze plekken worden de Maestro passen geaccepteerd. Bij de lokale banken worden Maestro passen niet geaccepteerd, maar wel passen met het Cirrus logo en Mastercard creditcard

Hoe overnachten we in het klooster in Taiwan?

Het verblijf in het Fokuangshan klooster zal zijn in een guesthouse op het complex. De kamers zijn eenvoudig met 2x een éénpersoonsbed met eigen sanitair. Het diner en ontbijt in het klooster zijn vegetarisch

Kan ik als vegetariƫr goed terecht in Taiwan?

Ja, het Taiwanese eten bestaat vaak o.a. uit tofu en veel groenten.

Heb ik inentingen nodig voor een reis door Taiwan?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Moet ik een klamboe meenemen naar Taiwan?

Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen, daar waar muggen voorkomen zijn er voorzorgsmaatregelen op de kamers. Wel is het raadzaam om DEET mee te nemen, een insekten afwerend middel.

Moet ik een koffer of een backpack meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers gaan om te reizen met een zachte reistas, maar is niet verplicht. Dat kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer. Deze zijn moeilijk te verstouwen in het vervoer namelijk.

Hoeveel uur tijdsverschil is er in Taiwan?

Het is daar 7 uur later dan in Nederland/Belgie

Is er Wifi in Taiwan ?

Bijna alle hotels hebben Wifi en ook veel restaurants en fastfood ketens.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.