Veelgestelde vragen over Nieuw Zeeland

 1. Heb ik een visum nodig voor Nieuw-Zeeland?
 2. Wat voor inentingen heb ik nodig voor Nieuw-Zeeland?
 3. Wat is de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland?
 4. Waar overnachten we tijdens de reis?
 5. Hoe wordt er gereisd in Nieuw-Zeeland?
 6. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 7. Kan er vegetarisch gegeten worden in Nieuw-Zeeland?
 8. Gaat er een aparte reisbegeleider en chauffeur mee?
 9. Is een 3-persoonskamer mogelijk in Nieuw-Zeeland?
 10. Moet ik een slaapzak meenemen?
 11. Is er Wifi tijdens de reis?
 12. Heb ik een wereldstekker nodig?
 13. Is het noodzakelijk om berg(wandel)schoenen mee te nemen?
 14. Moet ik voor vertrek naar Nieuw-Zeeland geld wisselen?
 15. Waarom kunnen er maximaal 15 personen mee op deze reis en niet meer?
 16. Wat voor soort reistas is handig om mee te nemen op deze reis?
 17. Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?
 18. Kan ik mijn reis verlengen?
 19. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 20. De feiten op een rij

1. Heb ik een visum nodig voor Nieuw-Zeeland?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is een visum, elektronisch visum of toeristenkaart benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure.

Kies je ervoor om je visum via onze partner Visumloket te regelen, dan brengen wij naast de visumkosten, ook de bemiddelingskosten en de kosten voor het aangetekend retour zenden in rekening. Deze kosten zijn verwerkt in de totale visumkosten zoals gepubliceerd op onze website. Je kunt deze totale visumkosten terugvinden onder het kopje ‘data & prijzen’ en in het boekingsformulier.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:
- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Wat voor inentingen heb ik nodig voor Nieuw-Zeeland?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Wat is de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijk halfrond en daarom zijn de seizoenen exact het tegenovergestelde van de seizoenen in Nederland/België. Wanneer het bij ons zomer is, is het daar winter. Daarom zijn de vertrekdata aan het einde en aan het begin van het jaar, gezien dit ook de beste reisperiode is.

4. Waar overnachten we tijdens de reis?

Tijdens deze reis wordt overnacht in tweepersoonskamers, met douche en toilet op de kamer, in schone, waar mogelijk centraal gelegen middenklasse hotels en lodges. Een aantal lodges liggen meer afgelegen, midden in de prachtige natuur en zijn soms wat minder comfortabel dan de andere hotels en lodges in deze reis. Hier zal ook vaak in de lodge gegeten worden. Je verblijf is op basis van logies.

Per reis vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen. 
Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis

 

 

5. Hoe wordt er gereisd in Nieuw-Zeeland?

Wij reizen met eigen bus in Nieuw-Zeeland. De wegen zijn goed en er zijn slechts enkele dagen met een iets langere reistijd. In de uitgebreide dag-tot-dag beschrijving staat steeds een schatting van het aantal uren dat je onderweg bent (uiteraard is dit tijdschema onder voorbehoud)

.Meer informatie over de reisafstanden en het vervoer in Nieuw-Zeeland  vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo'. 

6. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

7. Kan er vegetarisch gegeten worden in Nieuw-Zeeland?

Er zijn voldoende restaurants waar je goede vegetarische gerechten kunt eten.

8. Gaat er een aparte reisbegeleider en chauffeur mee?

Nee, er gaat geen reisbegeleider mee! In Nieuw-Zeeland is het gebruikelijk dat kleine groepen begeleid worden door een 'driver-guide'. Dat houdt in dat je reisbegeleider dus ook de chauffeur is. Deze combinatie is goed te doen, omdat de rij afstanden niet zo groot zijn.

9. Is een 3-persoonskamer mogelijk in Nieuw-Zeeland?

Een 3-persoonskamer is soms op aanvraag mogelijk. Houdt er wel rekening mee dat het dan gaat om een kamer met twee tweepersoonsbedden, dat betekent dat de bedden gedeeld worden.

10. Moet ik een slaapzak meenemen?

Nee, dit is niet nodig voor deze reis.

11. Is er Wifi tijdens de reis?

In bijna alle geplande hotels/lodges is Wifi aanwezig, soms tegen betaling. Maar het kan best zijn dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal is.

Meer informatie over de beschikbaarheid van Wifi in de hotels/lodges vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

12. Heb ik een wereldstekker nodig?

Net zoals in Nederland/België is de netspanning 220 Volt, maar in de stopcontacten past alleen een stekker met 3 poten. Kijk voor meer informatie op www.wereldstopcontacten.nl

13. Is het noodzakelijk om berg(wandel)schoenen mee te nemen?

Het is wel aan te raden om goede wandelschoenen mee te nemen met een goed profiel. Hele zware bergschoenen zijn niet nodig, tenzij je die toch al thuis hebt liggen.

14. Moet ik voor vertrek naar Nieuw-Zeeland geld wisselen?

Nee, dat is niet noodzakelijk. Je kunt ter plaatse gewoon pinnen en eventueel gebruik maken van een creditcard. Zorg wel dat je pinpas op ‘wereld’ staat.

15. Waarom kunnen er maximaal 15 personen mee op deze reis en niet meer?

Het heeft onze voorkeur om in kleine groepen te reizen. Daarnaast maken we in Nieuw-Zeeland gebruik van privé bussen waar niet meer dan 15 mensen in kunnen.

16. Wat voor soort reistas is handig om mee te nemen op deze reis?

Het is raadzaam om een zachte reistas mee te nemen tijdens je reis naar Nieuw-Zeeland. Dit kan een backpack zijn of een reistas op wieltjes bijvoorbeeld. Het is niet handig om een harde koffer mee te nemen, die zijn moeilijk te verstouwen in het vervoer.

17. Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

18. Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.

Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien. 

19. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

20. De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
 • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
 • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat? 
 • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
 • Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen