Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Albanië

Heb ik een visum nodig?

Voor een verblijf tot 90 dagen heb je voor Albanië geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een Europese identiteitskaart of paspoort.

Hoe zijn de wegen in Albaniƫ?

In principe zijn de wegen in Albanië prima te begaan. De weg naar Theth is echter wel erg slecht, wat betekent dat ondanks het minimale aantal kilometers de rit toch een aantal uur kan duren. 

Is er wifi beschikbaar in de hotels?

Ja, in de meeste hotels (en ook in vele restaurants) is er wifi aanwezig.

Kan ik het beste met een koffer of reistas reizen?

We raden aan om met een reistas of een zachte koffer te reizen. Dat kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer, omdat deze lastig te vervoeren is.

Daarnaast raden we aan het gewicht tot 15 kg te beperken voor je reiscomfort. 

Kan ik pinnen of moet ik contact geld meenemen?

In Albanië is de munteenheid LEK.
Het makkelijkste is om dit ter plaatse te pinnen. Daarnaast kun je euro's omwisselen naar LEK bij banken, hotels en wisselkantoren. Bij hotels krijg je over het algemeen een wat slechtere koers dan bij banken en wisselkantoren.

Wat is het tijdsverschil met Nederland?

Er is geen tijdsverschil

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.