Veelgestelde vragen over BHUTAN

Waarom is een reis naar Bhutan zo duur?

Bhutan is prijzig; het toerisme is zo geregeld dat je per dag een vast bedrag (250 USD) betaalt, waarin alles is inbegrepen (je overnachtingen, maaltijden, excursies, gids en vervoer). De reissom is afhankelijk van het aantal nachten die je in Bhutan verblijft. Op onze 16-daagse reis is dat 12 nachten, op onze 22-daagse reis zelfs 16 nachten! Houd hier rekening mee als je onze reizen gaat vergelijken met andere Bhutan-aanbieders.

Heb ik een visum nodig voor Bhutan?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationalitiet beschikt,heb je voor zowel Bhutan als India een visum nodig. Bhutan regelt Koning Aap achter de schermen. Voor India is een double entry nodig.

Meer informatie over je benodigde reisdocumenten ( zoals paspoort), je visum, de te volgen visaprocedure en de locatie van de ambassade vind je op de website van onze partner Visumloket.

We raden je aan 4 tot 6 weken voor vertrek van je groepsreis je visum aan te vragen.
- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Wat is de beste reistijd naar Bhutan?

Beste reistijd is in het voorjaar en najaar. In het voorjaar bloeien de rhododendrons tegen de berghellingen. In het najaar is de lucht strak blauw en heb je de meeste kans op mooie vergezichten en besneeuwde bergpieken.In onze zomer valt in Bhutan de meeste regen.

Welke valuta kan ik voor Bhutan het best meenemen ?

De meest gebruikte buitenlandse valuta is de US dollar. Dit wil niet zeggen dat euro's niet zijn te wisselen. Let wel op dat er geen pinautomaten zijn in Bhutan. Indiase rupees worden ook geaccepteerd. De reis begint in India dus je bent in de gelegenheid om rupees te pinnen.

Mobiele telefonie Bhutan: Ben ik bereikbaar?

Afhankelijk van je provider is er op een groo deel van het traject dekking. Zelf dien je na te gaan of jouw provider bereikbaarheid garandeerd in Bhutan.

Kan ik internetten en/of internationaal bellen in Bhutan?

Internetten en/of internationaal bellen is mogelijk in geheel Bhutan. Daarbij willen we wel opmerken dat internet weliswaar overal verkrijgbaar is maar dat de snelheid en stabiliteit van met name het elektriciteitsnetwerk nog al eens te wensen overlaat.

Hoe is de accomodatie tijdens de Bhutan rondreis?

In Bhutan wordt er in standaard 3 sterren hotels geslapen, het comfort is goed, op enkele plaatsen na. Met name in het oosten is de accommodatie zeer eenvoudig. Verwarming geschiedt op enkele plaatsen door houtkachels op de kamer. Gedurdende het verblijf in Bhutan zijn alle maaltijden inclusief.

Moet ik een slaapzak meenemen naar Bhutan?

Tijdens deze reis is het niet nodig een slaapzak mee te nemen.

Kan ik last van de hoogte krijgen in Bhutan ?

Het grootste deel van de reis slaap je tussen de 2000 en 2500 meter hoogte, onderweg passeren we wel een aantal passen waarbij we boven de 3000 meter gaan. Je kunt dan wel overdag last van de hoogte krijgen, besef wel dat je elke avond weer op een lagere hoogte overnacht. De meeste mensen krijgen pas last van de hoogte als ze boven de 3000 meter verblijven én ook slapen.

Heb ik inentingen nodig voor deze reis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Mag er gerookt worden in Bhutan?

Sinds 2010 is Bhutan het enige land ter wereld waar het verkopen van tabakswaren strafbaar is. Het is wel toegestaan om tabakswaren in bezit te hebben. Bij aankomst in het land dien je tabakswaren aan te geven. Voor tabak die in India gekocht is, betaal je 100% invoerbelasting voor tabak buiten India gekocht 200%. Je krijgt vervolgens een formulier waarin staat dat de tabak legaal is ingevoerd dit formulier dien je altijd bij je te dragen, de politie mag hiernaar vragen als je in het openbaar rookt. Dit wordt echter zelden gedaan. Er is zwarte handel in sigaretten en als je rookt krijg je regelmatig de vraag of men een sigaret mag. Roken in het openbaar mag, meestal zijn er bij restaurants ruimtes waar je mag roken. Zomaar ergens staan roken wordt getolereerd maar kan afkeurende blikken veroorzaken.

Is er wifi in Bhutan?

In de wat grotere plaatsten kun je internetten, maar er zijn geen Wifipunten.

Hoe wordt er gereisd in Bhutan?

Er zijn tijdens deze reis twee vluchten. In Bhutan reizen we per privébus.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.