Veelgestelde vragen over Cyprus

 1. Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Cyprus?
 2. Welke inentingen heb ik nodig voor Cyprus?
 3. Wat is de beste reistijd voor Cyprus?
 4. Hoe overnachten we tijdens de reis door Cyprus?
 5. Hoe reizen we in Cyprus?
 6. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 7. Heb ik een wereldstekker nodig op Cyprus?
 8. Gaat er een reisbegeleider mee tijdens mijn reis?
 9. Is er Wifi in Cyprus?
 10. Kan ik pinnen in Cyprus?
 11. Kan er vegetarisch gegeten worden in Cyprus?
 12. Wat is handig om mee te nemen naar Cyprus?
 13. Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?
 14. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 15. De feiten op een rij
 16. Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?
 17. Kan ik mijn reis verlengen?

1. Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Cyprus?

Internationaal paspoort of ID-kaart (identiteitskaart):
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is of een identiteitskaart die na terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:

Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner het Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationale paspoort en eventuele aanvullende informatie.

 

Kijk op de website van het Visumloket voor meer informatie:

- Nederlandse reizigers bezoeken http://koningaap.visumloket.nl/

- Belgische reizigers bezoeken http://koningaap.visumloket.be/

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

 

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Welke inentingen heb ik nodig voor Cyprus?

Bij veel reizen die we aanbieden, zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding, maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kun je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902 88 088. Je kunt ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Wat is de beste reistijd voor Cyprus?

De beste reistijd voor Cyprus is van april tot en met november. In deze periode heb je aangename tempraturen van rond de 25 tot 30 graden.

4. Hoe overnachten we tijdens de reis door Cyprus?

We overnachten tijdens de reis in Limassol en Paphos in middenklasse hotels, maar in het Troödosgebergte overnachten we in unieke traditionele lodges! De lodges zijn verspreid over een dorpje genaamd Kalopanayiotis. Het kan voorkomen dat bij een grote groep niet iedereen in dezelfde lodge slaapt, maar ze vallen allemaal onder dezelfde eigenaar én zijn op loopafstand van elkaar.

5. Hoe reizen we in Cyprus?

Gedurende de hele rondreis door Cyprus hebben we de beschikking over een goede eigen airconditioned (mini)bus, waardoor we ook kunnen stoppen op mooie plekjes in de natuur.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Cyprus vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo', onder het kopje 'Accommodatie en transport'.

6. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden. Dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

7. Heb ik een wereldstekker nodig op Cyprus?

Op Cyprus worden de stopcontacten van type G gebruikt. Om die reden raden wij je aan om een reisstekker (wereldstekker) of omvormer mee te nemen.

Voor meer informatie over stekkers in de hele wereld zie: www.wereldstopcontacten.nl

8. Gaat er een reisbegeleider mee tijdens mijn reis?

Al onze groepsreizen worden ter plekke uitgevoerd door Nederlandstalige of lokale Engelstalige reisbegeleiders. Bij de vertrekdatum van een reis wordt dit op onze website duidelijk vermeld.

9. Is er Wifi in Cyprus?

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Tegenwoordig is het vaak mogelijk om binnen de EU gebruik te maken van je eigen telefoonabonnement met internetbundel. Controleer bij jouw provider of Cyprus hier ook onder valt.

Meer informatie over de Wifi-beschikbaarheid per hotel vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

10. Kan ik pinnen in Cyprus?

In bijna elke grotere of toeristische plaats zijn er pinautomaten waar je met je bankpas met Maestro-logo geld kunt opnemen. Het is wel handig om voor de zekerheid wat cash euro's mee te nemen, mochten de pinautomaten defect en/of leeg zijn.

Je kunt in veel winkels en restaurants eveneens met een pinpas of creditcard betalen.

11. Kan er vegetarisch gegeten worden in Cyprus?

De Cypriotische keuken is een mix van de Turkse en Griekse keuken. Er wordt door de Cyprioten veel vlees gegeten. Echter als vegetariër kun je hier ook goed terecht! Denk aan overheerlijke halloumi of een vegetarische moussaka. Ook vind je in veel restaurants tegenwoordig bekende gerechten als (gebakken) feta en hummus met brood of kolokasia (zoete aardappel).

12. Wat is handig om mee te nemen naar Cyprus?

Wat betreft je kleding raden we je aan om vooral praktische kleding mee te nemen, die je gemakkelijk kunt combineren of in laagjes over elkaar kunt aantrekken.

Meer informatie over bagage en kledij vind je bij Landinformatie onder het tabblad 'Meer reisinfo'.

13. Moet ik een koffer of backpack meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas, maar dit is niet verplicht. Dat kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer, deze zijn namelijk moeilijk te verstouwen in het vervoer.
Meer informatie over bagage en kledij vind je bij Landinformatie onder het tabblad 'Meer reisinfo'.

14. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

15. De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
 • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
 • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
 • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
 • Hoeveel bagage kan ik meenemen?
Lees hier de veelgestelde vragen 

16. Wanneer krijgt mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

17. Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.

Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien.