Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Mongolië

Heb ik een visum nodig voor Mongolië?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationalitiet beschikt,heb je voor Mongolie een visum nodig.

Meer informatie over je benodigde reisdocumenten ( zoals paspoort), je visum, de te volgen visaprocedure en de locatie van de ambassade vind je op de website van onze partner Visumloket.

We raden je aan 4 tot 6 weken voor vertrek van je groepsreis je visum aan te vragen.

wanneer je de benodigde visa laat regelen via Visumloket, dan worden naar de visakosten €35,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening gebracht. Je hoeft dan niet zelf 2 x naar de betreffende ambassade(s)

Voor meer informatie kijk op de website van visumloket:

- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
 -Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be
Heb ik inentingen nodig voor Mongolië?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe wordt er gereisd in Mongolie?

In Mongolie reizen we met prive vervoer, onderweg wordt er vaak gestopt voor foto's , lunch etc.

Ik ben vegetarier, is dat te doen in Mongolië?

Het is te doen als vegetariër, maar je reis zal geen culinair hoogtepunt worden.Dit wordt de laatste jaren echter steeds beter.

Moet ik een slaapzak en slaapmatje meenemen naar Mongolië?

Nee je hoeft geen slaapzak en/of matje mee te nemen op deze reis. Alle overnachtingen zij in Ger's en in Ulan batar in een hotel. Bedden en beddengoed is aanwezig.

Wat is de beste tijd van het jaar om naar Mongolië te reizen?

De beste tijd om te gaan is in de zomer, de winters in Mongolië duren lang en zijn erg koud.

Welke valuta kan ik het best meenemen naar Mongolië?

Je kan het best cash euro's meenemen. In Ulaan Baatar kun je geld opnemen met je creditcard maar niet met je pinpas.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.