Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Sri Lanka

Heb ik een visum nodig voor Sri Lanka?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze reis een elektronische toestemming voor Sri Lanka nodig.

Jouw internationaal paspoort moet aan de volgende voorwaarden voldoen:
•    nog minimaal 6 maanden geldig zijn op de dag van aankomst in de bestemming
•    beschikken over tenminste 2 lege visumpagina’s tegenover elkaar

Tevens is een elektronische toestemming voor een bezoek aan Sri Lanka verplicht. Deze ‘Electronic Travel Authorization (ETA) dien je zelf voorafgaand aan je reis naar Sri Lanka online aan te vragen op www.eta.gov.lk
Met een ETA verkrijg je het visum van Sri Lanka bij aankomst aldaar.

Bij de aanvraag van de ETA dien je 35 US$ met jouw creditcard te betalen voor een double entry visum met een geldigheid van 30 dagen.
Je kunt je ETA aanvragen wanneer je vlucht definitief is. Dat zul je zien op je vertrektijdenbrief die 10 dagen voor vertrek verschijnt op jouw mijnshoestring.

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Heb ik inentingen nodig voor een reis door Sri Lanka?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoeveel uur tijdsverschil is er in Sri Lanka?

Het is 3,5 uur later dan in Nederland/Belgie.

Is er wifi in Sri Lanka ?

In de meeste hotels is Wifi beschikbaar .

Kan ik de reis verlengen met een verblijf op de Malediven?

Je kunt deze reis verlengen met een arrangement op de Malediven. Dat kan al vanaf € 350 per kamer per nacht in het laagseizoen (prijs onder voorbehoud). Daarbij komen de kosten voor een speedboat (EUR180 per persoon) van de luchthaven naar het resort en de eventuele toeslag voor de gewijzigde vlucht. Het verblijf is op basis van halfpension. Je kunt in de boeking vermelden dat je geïnteresseerd bent in dit arrangement. Wij nemen daarna contact met je op.

Kan ik pinnen in Sri Lanka?

In de grotere plaatsen kan gepind worden. De reisbegeleiding weet altijd wanneer de volgende pingelegenheid is. Voor de zekerheid kan je wat cash euro’s meenemen, in het geval de pinautomaat het niet doen, maar je wel geld kan wisselen

Klopt het dat de excursieprijzen naar de wildparken relatief duur zijn?

Ja, dit klopt. Het is vrij prijzig in vergelijking tot andere excursie prijzen die je (wellicht) gewend bent in Azie.

Moet ik een klamboe meenemen naar Sri Lanka?

Het is niet nodig om een klamboe mee te nemen, daar waar muggen voorkomen zijn er voorzorgsmaatregelen op de kamers. Wel is het raadzaam om DEET mee te nemen, een insekten afwerend middel.

Moet ik een koffer of een backpack meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers gaan om te reizen met een zachte reistas, maar is niet verplicht. Dat kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Gelieve niet op reis te gaan met een hardschalige koffer. Deze zijn moeilijk te verstouwen in het vervoer namelijk.

Moet ik een slaapzak/slaapmatje/lakenzak meenemen naar Sri Lanka?

Het is niet nodig deze items mee te nemen.

Wat is de beste reistijd om te reizen door Sri Lanka?

Eigenlijk is het hele jaar door goed, maar voor de zuidwestkust is de beste periode van november tot april. Tijdens elke reis krijg je zowel zon als tropische regenbuien, die vaak als verfrissend worden ervaren. De moesson brengt van mei tot augustus meer regen dan normaal in het zuidwestelijke kustgebied. In die maanden is de zee nogal woest, wat het zwemmen moeilijk maakt en duiken onmogelijk.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.