Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Australië

Heb ik een visum nodig voor Australië?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je, naast een geldig paspoort, voor deze reis een elektronische toestemming voor Australië nodig.

Het internationaal paspoort moet aan de volgende voorwaarden voldoen:
•    nog minimaal 6 maanden geldig bij vertrek uit Australië
•    beschikken over tenminste 2 lege visumpagina’s tegenover elkaar
Voor een bezoek aan Australië is een elektronische toestemming verplicht. Deze ‘Electronic Travel Authorization (ETA) dien je zelf voorafgaand aan je reis naar Australië online aan te vragen op https://www.eta.immi.gov.au/ETAS3/etas .

LET OP: Reizigers met de Nederlands of Belgische nationaliteit dienen de subklasse 601 van de elektronische toestemming aan te vragen.  
Bij de online aanvraag van de ETA dien je 20 AU$ met een creditcard te betalen. Met een ETA kun je een jaar lang meerdere malen naar Australië reizen. Elk verblijf in Australië mag maximaal 3 maanden zijn.  
Nadat je je ETA hebt gekregen, dien je deze uitgeprint mee op reis te nemen. Bij aankomst in Australië zal hier bij de douane naar worden gevraagd. Je kan je ETA het beste vanaf 2 maanden voor vertrek aanvragen. Het wordt aangeraden uiterlijk 2 weken voor vertrek je aanvraag online te hebben ingediend.

Heb ik een wereldstekker nodig?

Net zoals in Nederland is de netspanning 220 Volt. Maar in de stopcontacten passen stekker met 3 platte poten. Kijk hier voor meer informatie: http://www.wereldstopcontacten.nl/

Hoe wordt er gereisd tijdens door Australië?

We reizen per eigen bus, dit zal doorgaans met Toyota Coaster (of vergelijkbaar) 21-seater minibussen zijn. De wegen zijn in Australië goed tot zeer goed te noemen. De luchthaventransfer in Sydney zal met de luchthaven shuttle bus zijn. Vanaf 10 deelnemers (mits zij ongeveer gelijktijdig aankomen) maken we gebruik van een privé bus. Andere luchthaventransfers zijn vaak met minibusjes.

Is er wifi tijdens de reis?

In bijna alle geplande hotels is er wifi aanwezig, soms tegen betaling. Maar het kan best zijn dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn. Op de campsites is er geen wifi.

Is het noodzakelijk om berg(wandel)schoenen mee te nemen?

Het is wel aan te raden om goede wandelschoenen mee te nemen met profiel. Hele zware bergschoenen is niet nodig, tenzij je die toch al thuis hebt liggen en je het zelf prettig vindt om ze mee te nemen.

Moet ik een slaapzak meenemen?

Nee, je hoeft geen slaapzak mee te nemen. Mocht het wel nodig zijn, dan zorgt de lokale agent/reisbegeleider dat er slaapzakken beschikbaar zijn.

Moet ik voor vertrek naar Australië geld wisselen?

Nee, dat is niet noodzakelijk. Je kunt ter plaatse gewoon pinnen en eventueel gebruik van een creditcard. Zorg wel dat je pinpas op ‘wereld’ staat.

Waarom zijn de ontbijten in Sydney, Alice Springs, Adelaide en Darwin niet inbegrepen en op de rest van de plaatsen wel?

Dit is omdat je op deze plekken gemakkelijk op andere leuke plekken kan ontbijten en niet persé in het hotel noodzakelijk is.

Wat is de beste reistijd voor Australië?

De seizoenen zijn in Australië tegengesteld aan die van ons, maar echte seizoen verschillen doen zich eigenlijk alleen voor in het zuidoosten. Hier heerst een subtropisch klimaat met relatief koude winters in onze zomermaanden en warme, droge zomers in onze winter. Het noorden is tropisch, met een droge periode van mei tot en met oktober. In de ‘regentijd’, van november tot en met april, valt er af en toe een bui. In het midden heerst een woestijnklimaat met temperaturen die overdag kunnen oplopen tot boven de 40 graden en in de nacht kunnen dalen tot rond het vriespunt. Met deze wetenschap hebben we de reisdata gekozen.

Wat voor inentingen heb ik nodig voor Australië?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat voor soort bagage is handig om mee te nemen op deze reis?

Wij raden je aan om een zachte reistas mee te nemen op reis en geen harde koffer. Dit heeft ermee te maken dat harde koffers moeilijk tot niet te verstouwen zijn in het vervoer.

Wordt er gekampeerd tijdens de reis?

In Uluru, Kings Canyon en Kakadu zal in tenten worden overnacht. Deze tenten staan permanent opgesteld, je hoeft dus niet zelf nog je tent op te zetten. In de tenten staan veldbedden. Douche toilet bevinden zich in het toiletgebouw. Tijdens het kamperen is het niet mogelijk een eenpersoonskamer te reserveren. Deelnemers die een eenpersoonskamer hebben geboekt zullen tijdens het kamperen de tent delen met iemand van hetzelfde geslacht.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.