Veelgestelde vragen over Turkmenistan

Veelgestelde vragen over Turkmenistan

 1. Heb ik een visum nodig voor Turkmenistan?
 2. Ik heb mijn visum via Koning Aap aangevraagd. Moet ik nu zelf nog iets doen voor dit visum?
 3. Heb ik vaccinaties nodig?
 4. Hoe zijn de hotels in Turkmenistan?
 5. Hoe reizen we in Turkmenistan?
 6. Is er genoeg te eten voor vegetariƫrs in Turkmenistan?
 7. Is er Wifi tijdens de reis?
 8. Kan ik overal water kopen tijdens de reis?
 9. Kan ik pinnen in Turkmenistan?
 10. Waar moet ik rekening mee houden qua kleding in Turkmenistan?
 11. Wat is de beste periode om te reizen naar Turkmenistan?
 12. Wat voor stekkers kan ik gebruiken in Turkmenistan?

1. Heb ik een visum nodig voor Turkmenistan?

Internationaal paspoort:

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:

Voor deze bestemming is een visum, elektronisch visum of toeristenkaart benodigd voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten en visumprocedure.

 

Kies je ervoor om je visum via onze partner Visumloket te regelen, dan brengen wij naast de visumkosten, ook de bemiddelingskosten en de kosten voor het aangetekend retour zenden in rekening. Deze kosten zijn verwerkt in de totale visumkosten zoals gepubliceerd op onze website. Je kunt deze totale visumkosten terugvinden onder het kopje ‘data & prijzen’ en in het boekingsformulier.

 

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie over de visumprocedure, vereiste geldigheid van je internationaal reispaspoort en eventuele aanvullende benodigde documenten:

- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Ik heb mijn visum via Koning Aap aangevraagd. Moet ik nu zelf nog iets doen voor dit visum?

Je hebt aangegeven dat je het visum voor Turkmenistan via onze partner, het Visumloket, wilt regelen. Dit betekent echter wel dat je zelf ook nog het een en ander dient te doen. Voor meer informatie over je benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), je visum en de te volgen visumprocedure vind je op de website van onze partner Visumloket.

Wij raden je aan 3-4 weken voor vertrek van je groepsreis je visum aan te vragen. Je dient zelf de formulieren in te vullen en dit samen met je paspoort en benodigde reisdocumenten aangetekend naar het Visumloket/CIBT te versturen. Zij gaan dan naar de desbetreffende ambassade en sturen je paspoort inclusief visum weer aangetekend terug.

3. Heb ik vaccinaties nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

4. Hoe zijn de hotels in Turkmenistan?

Wij maken gebruik van  goede middenklasse hotels, soms zijn het grote Russische hotels. In Darwaza wordt in eenvoudige tenten overnacht. Slaapzakken en matrassen zijn aanwezig.

Voor meer informatie over de accommodaties in Turkmenistan zie het tabblad ‘Accommodaties’ bij iedere reis.

5. Hoe reizen we in Turkmenistan?

Tijdens onze reis maken we overwegend gebruik van eigen airconditioned (mini)bussen. Het hebben van een eigen bus heeft veel voordelen. Bezienswaardigheden liggen bijvoorbeeld ver van de gangbare routes en zouden met openbaar vervoer amper te bezoeken zijn. Wel is het zo dat deze bussen soms van mindere kwaliteit zijn dan we in Nederland gewend zijn.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Turkmenistan vind je onder het tabblad 'Accommodaties'. 

6. Is er genoeg te eten voor vegetariƫrs in Turkmenistan?

Er staan veel salades zonder vlees op de menukaart, ook worden sommige hoofdgerechten zonder vlees geserveerd. Ook vind je veel Russische gerechten op de menukaart waaronder, ook weer veel salades.

Op de markt vinden je genoeg (gedroogd) fruit en zijn er bijvoorbeeld noten te koop.

7. Is er Wifi tijdens de reis?

De hotels in Turkemenistan hebben geen Wifi. In de dure business hotels zijn wel internet cafe’s en ook in het centrum zijn een paar internet cafe’s te vinden.

Voor meer informatie over de Wifi in de accommodaties zie het tabblad ‘Accommodaties’ bij iedere reis.

8. Kan ik overal water kopen tijdens de reis?

Je kunt in de meeste winkels flessen water kopen. Soms heeft het hotel ook een klein winkeltje waar je water kunt kopen.

9. Kan ik pinnen in Turkmenistan?

Het is niet mogelijk om te pinnen in Turkmenistan. Wij raden je aan cash Dollars mee te nemen, de Dollar is het makkelijkst te wisselen. Euro's kan je slecht bij 1 bank wisselen.

10. Waar moet ik rekening mee houden qua kleding in Turkmenistan?

Turkmenistan is een Islamistisch land, de kledingvoorschriften zijn niet streng, maar we raden toch aan gepaste kleding mee te nemen. In de zomer zijn koele katoenen kleding en sandalen aan te raden.

11. Wat is de beste periode om te reizen naar Turkmenistan?

Het voor- en najaar is de beste periode. In de zomer kan het flink warm worden in Turkmenistan. In Centraal Azië is Turkmenistan het warmste land.

12. Wat voor stekkers kan ik gebruiken in Turkmenistan?

Via deze link kan je precies uitzoeken welke stekkers je kunt gebruiken in Turkmenistan: www.wereldstopcontacten.nl