Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Turkmenistan

Heb ik een slaapzak nodig in Turkmenistan?

In Turkmenistan maken we gebruik van goede middenklasse  hotels, je hebt dus geen slaapzak nodig.

Heb ik een visum nodig voor Turkmenistan?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt  heb je voor  Turkmenistan een visum nodig.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin 10 tot 12 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag.

Voor Turkmenistan is het verplicht de procedure via ons te laten lopen. Wanneer je de benodigde visa laat regelen via ons, dan brengen wij, naast de visumkosten, € 30 bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening. Voor meer informatie:

  • Nederlandse reizigers bezoekenkoningaap.visumloket.nl.
  • Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be            Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Heb ik vaccinaties nodig ?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe reizen we in Turkmenistan?

In Turkmenistan reizen we of met een grote bus of enkele kleine busjes.

Hoe zijn de hotels in Turkmenistan?

Wij maken gebruik van  goede middenklasse hotels , soms zijn het grote Russische hotels .

Is er genoeg te eten voor vegetariers in Turkmenistan?

Er staan  veel salades zonder vlees op de menukaart en sommige gerechten zonder vlees. Veel Russische gerechten staan ook op de menukaart waaronder ook weer veel salades.

Is er Wifi tijdens de reis

De hotels hebben geen Wifi. In de dure business hotels zijn wel internet cafe’s en ook in het centrum zijn een paar internet cafe’s te vinden.

Kan ik overal water kopen ?

Je kan overal in de winkels flessen water kopen. Soms heeft het hotel ook een klein winkeltje waar je water kunt kopen.

Kan ik pinnen in Turkmenistan?

Het is niet mogelijk om te pinnen in Turkmenistan.  Het beste kan je dus cash dollars meenemen die zijn het makkelijkste te wisselen. Euro's kan je slecht bij 1 bank wisselen.

Waar moet ik rekening mee houden qua kleding in Turkmenistan?

Turkmenistan is een Islamistisch land, de kledingvoorschriften zijn niet streng maar we raden toch aan gepaste kleding mee te nemen. In de zomer zijn koele katoenen kleding en sandalen aan te raden. 

Wat is de beste periode om te reizen naar Turkmenistan?

Het voor en najaar is de beste periode. In de zomer kan het flink warm worden in Turkmenistan, van Centraal Azie is Turkmenistan het warmste land.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.