Veelgestelde vragen over KAZACHSTAN

Heb je een visum nodig om te reizen naar Kazachstan?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor de 21-daagse Kazachstan rondreis (reiscode RKH-BUH) en de 65-daagse Zijderoute (Reiscode RDB-BUX) geen visum voor Kazachstan nodig. Als je langer dan een maand in Kazachstan verblijft is er wel een visumplicht.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort), visum, de te volgen visumprocedure en de locatie van de ambassade. Begin uiterlijk 8 weken voor vertrek van je reis met de aanvraag.

Wanneer je de benodigde visa laat regelen via ons, dan brengen wij, naast de visumkosten € 30,-bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening voor Nederlandse reizigers. Belgische reizigers brengen wij € 30,- bemiddelingskosten in rekening. Je hoeft dan niet zelf 2x naar de betreffende ambassade(s).

Kijk op de website van Visumloket wat je naar ons moet opsturen:

Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Heb ik inentingen nodig voor Kazachstan?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Is mineraalwater overal verkrijgbaar in Kazachstan?

Ja, in principe kun je overal mineraalwater kopen, meestal is dit water met koolzuur.

Moet ik een slaapzak meenemen naar Kazachstan?

Voor onze reizen naar Kazachstan heb je geen slaapzak nodig. Bij de 21-daagse Kazachstan rondreis (reiscode RKH-BUH) slaap je regelmatig in een guesthouse met gedeeld sanitair. Het guesthouse beschikt over matrasjes of bedden, dekens en kussens. Het is wel handig zelf voor een lakzenzak en handdoek te zorgen.

Wat zijn de kledingvoorschriften in Kazachstan?

Kazachstan is een islamitisch land, maar door haar jarenlange Russische overheersing zijn westerse kleedgewoonten heel gebruikelijk, zeker in de grote steden. Het dragen van niet al te uitdagende kleding wordt wel op prijs gesteld, zeker op het platteland. Je zult zien dat als je geen ontblote schouders en benen laat zien mensen meer respect tonen. Draag dus eerder een lange wijdere broek dan een korte of strakke broek en een T-shirt of blouse met korte mouwen dan een strak hemdje. Voor een bezoek aan een moskee moet je wel conservatief gekleed zijn.

Wat is de beste reistijd voor Kazachstan?

Voor- en najaar zijn de beste periodes, 's zomers is het erg heet, s 'winters erg koud. Het is wel een droge hitte in de zomer, dus als je daar enigszins tegen kunt en je tempo er op aanpast, kan er ook 's zomers gereisd worden. Wil je de bergen in, dan is de zomer juist de ideale tijd.

Hoe kan ik het best betalen in Kazachstan?

Kazachstan is nog echt een cash economie. Je kunt alleen in Almaty pinnen.Je kunt dus het best cash dollars of euro's meenemen.

Hoe wordt er gereisd door Kazachstan?

Er wordt gereisd met eigen busjes of 1 grote bus. Dat hangt af van aantal mensen in de groep.

Is Kazachstan veilig?

Ja, het regime heeft de touwtjes strak in handen, waardoor er weinig politieke onlusten zijn. Ook kleine criminaliteit komt weinig voor, hoewel je in Almaty wel moet oppassen voor zakkenrollers.

Waar slapen we in Kazachstan ?

In Kazachstan maken we bij de 65 daagse Zijderoute rondreis (reiscode RDB-BUX) gebruik van homestays in het dorpje Akzu Djabagly. Bij deze homestay slapen we bij mensen thuis, dus vaak wel een eigen slaapkamer maar gedeeld sanitair. De groep wordt dan verdeeld over verschillende huizen.

Bij de 21-daagse rondreis (reiscode RKH-BUH) slaap je in wisselende accommodatie.

In Almaty, Taraz, Shymkent, Turkestan en Astana heb je de beschikking over een kamer met eigen badkamer.

In de overige plaatsen heb je meestal gedeeld sanitair binnen het guesthouse waar je slaapt. Meestal is er warm water. Je hoeft voor deze reis geen slaapzak of slaapmatje mee te brengen vanuit Nederland of België. Het guesthouse/hotel beschikt over matrasjes of bedden, over dekens en kussens. Het is wel handig zelf voor een lakenzak en handdoek te zorgen.

Wat voor soort stekkers heb ik nodig ?

Je kan onze stekkers gebruiken. Via de onderstaande link  kan je meer informatie kirjgen over stekkers over de hele wereld.  http://www.wereldstopcontacten.nl/

Is er Wifi tijdens de reis

Bij de 65 daagse Zijderoute reis zal je in Kazachstan geen Wifi tegenkomen. Bij de 21 daagse Kazachstan rondreis (reiscode RKH-BUH) verblijf je regelmatig in hotels verblijven waar ze over wifi beschikken. De geplande hotels in Almaty, Taraz, Shymkent, Turkestan en Astana beschikken over wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Ook is er internet in het guesthouse in Altyn-Emel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding zeker niet overal optimaal zijn. In de overige plaatsen is helemaal geen wifi beschikbaar; Kazachstan is nog duidelijk een land 'in ontwikkeling'.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.