Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Letland

Heb ik een visum nodig voor Letland?

Beschik je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan is er geen visum vereist voor Estland wel dient je paspoort na terugkeer van de reis nog 6 maanden geldig te zijn. Beschik je over een andere nationaliteit informeer jezelf dan goed of er een visum verplicht is. 

Heb ik vaccinaties nodig voor Letland?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe is het eten in Letland?

Er is voor ieder wat wils qua eten. Vanwege de verschillende invloeden is het zeer gevarieerd. Ook vegetariers kunnen hier goed terecht.

Hoe wordt er gereisd in Letland?

We maken gebruik van een eigen bus en tweemaal nemen we de ferry.

Hoe zijn de overnachtingen in Letland?

We slapen in middenklasse hotels en er wordt niet gekampeerd tijdens deze reis.

Is er wifi beschikbaar ?

In bijna alle hotels is er Wifi. Ook in veel restaurant kan je gratis een inlogcode vragen.

Wat is de beste reistijd naar Letland?

De seizoenen in Letland lopen gelijk aan de seizoenen in Nederland. De winters zijn echter kouder en de zomers over het algemeen warmer dan bij ons.

Welke valuta kan ik het best meenemen naar Letland?

Letland heeft sinds 1 januari 2014 de euro. Pinnen kun je overal bij de talrijke geldautomaten met pinpassen voorzien van het cirrus en/of maestro-logo.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.