Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Litouwen

Heb ik een visum nodig voor Litouwen?

Beschik je over een Nederlands of Belgische paspoort dan is er vooraf geen visum nodig. Wel moet je paspoort na afloop van de reis nog 6 maanden geldig zijn. Beschik je over een ander natiolaiteit informeer dan of er vooraf een visum aangeschaft moet worden.

Heb ik vaccinaties nodig voor Litouwen?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze reis?

Er wordt overnacht in middenklasse hotels. Alle kamers beschikken over eigen douche en toilet.

Is er wifi beschikbaar ?

In bijna alle hotels is er gratis wifi beschikbaar. In restaurants en bars kan je ook om een inlogcode vragen.

Is het een openbaar vervoer reis door Litouwen?

We maken tijdens deze reis gebruik van een prive bus.

Wat is de beste reistijd naar Litouwen?

Van april tot oktober kan er prima gereisd worden. De zomers zijn over het algemeen warmer dan in Nederland.

Wat voor valuta moet ik meenemen naar Litouwen?

De munteenheid in Litouwen is per 1 januari 2015 de Euro. Je kan in alle plaatsen pinnen.

Wordt er gekampeerd tijdens deze Litouwen groepsreis?

Er wordt niet gekampeerd tijdens deze reis. We maken gebruik van redelijke middenklasse hotels.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.