Veelgestelde vragen over Thailand

Veelgestelde vragen over Thailand

 1. Heb ik een visum nodig voor Thailand?
 2. Wat voor inentingen heb je nodig voor een reis naar Thailand?
 3. Hoe overnachten we in Thailand?
 4. Hoe gaat het reizen in de nachttrein in Thailand?
 5. Hoe reizen we in Thailand?
 6. Heb ik een adapter/wereldstekker nodig?
 7. Zijn er richtlijnen voor een bezoek aan tribale volkeren?
 8. Is er Wifi in Thailand?
 9. Kan ik in Thailand met euro's betalen?
 10. Mag je in Thailand in de boeddhistische tempels foto's maken?
 11. Wat is de beste reisperiode voor Thailand?
 12. Wat is het kledingadvies voor Thailand?

1. Heb ik een visum nodig voor Thailand?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Wat voor inentingen heb je nodig voor een reis naar Thailand?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Hoe overnachten we in Thailand?

Tijdens deze reis wordt overnacht in twee- of driepersoonskamers, waar mogelijk centraal gelegen middenklasse hotels. Je verblijft op basis van logies met ontbijt (in de nachttrein is geen ontbijt inbegrepen).

Meer informatie over de hotels in Thailand vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo'. Voor foto's van de door ons geselecteerde hotels verwijzen we je graag door naar het tabblad 'Accommodaties'. 

4. Hoe gaat het reizen in de nachttrein in Thailand?

Voor de nachttreinen in Thailand is het handig om een beker mee te nemen. Dat maakt het tandenpoetsen gemakkelijker. Ook zal je rekening moeten houden dat het erg koud kan worden in de nachttrein door de airconditioning, doe dus altijd een dikke trui/fleevest aan. De bagage kan je bij je houden. Afhankelijk van het soort nachttrein kan je de bagage onder je bed verstouwen en ook boven je hoofd is een kleine berging. Schoon beddengoed is aanwezig. Je kan de couchettes afsluiten met je eigen gordijntje.

5. Hoe reizen we in Thailand?

De hele rondreis door het land hebben we de beschikking over een goede eigen airconditioned (mini)bus, waardoor we ook kunnen stoppen op mooie plekjes in de natuur.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Thailand vind je onder het tabblad 'Meer reisinfo'. 

6. Heb ik een adapter/wereldstekker nodig?

Ja, je hebt een reisstekker/wereldstekker nodig voor Thailand. Kijk voor meer informatie op: www.wereldstopcontacten.nl

7. Zijn er richtlijnen voor een bezoek aan tribale volkeren?

Veel stammen leven in afgelegen gebieden en zijn niet gewend aan contact met westerse reizigers. Ga je zo’n ‘exotische’ regio in, bereid je dan goed voor. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor de mensen die je gaat ontmoeten. Hier enkele do’s & don’ts die je als richtlijn kunt gebruiken.

• Verdiep je van tevoren in de te bezoeken stam en lees je in over de tradities en gewoonten. Dan weet je beter wat je tijdens een bezoek te wachten staat. Je reisbegeleider kan je vaak ook informatie verschaffen.
• Maak eerst contact met de stamleden en sla niet gelijk aan het fotograferen. Je hebt namelijk te maken met mensen, niet met objecten.
• Vraag eerst toestemming als je een foto van iemand wilt maken. Verplaats je in de persoon die je wilt fotograferen. Hoe zou jij het zelf vinden als een voor jou onbekend persoon ineens foto’s van jou gaat maken? Bij sommige stammen loopt het vragen van toestemming via je reisbegeleider of een lokale gids.
• Betrek de lokale mensen bij wat je aan het doen bent. Maakt tijd voor een gesprekje (met handen en voeten) en laat de foto zien die je gemaakt hebt. Of neem enkele foto’s mee van thuis, dan kun je laten zien hoe het er bij jou in Nederland/België aan toe gaat.
• Deel geen dingen uit als snoep (er zijn vaak weinig/geen tandartsen in de regio), ballons (plastic vervuilt het gebied), geld of westerse attributen. Bovendien kan er door dit soort donaties onenigheid, jaloezie of ruzie ontstaan tussen de verschillende stamleden.
• Koop geen authentieke, onvervangbare voorwerpen (en neem ze ook niet ontvangst als je ze cadeau krijgt). Denk daarbij aan sieraden die van de voorouders zijn geweest, werkattributen als een sikkel of hamer, of wapens als een pijl en boog. De stamleden beseffen vaak pas achteraf, als de toeristen weg zijn, dat ze hun onvervangbare object kwijt zijn.

8. Is er Wifi in Thailand?

In bijna alle hotels is Wifi aanwezig (let op: dit kan tegen betaling zijn). Bij het tabblad 'accommodaties' kan je zien in welk hotel er Wifi beschikbaar is.
Ook is het zo dat er tegenwoordig in vele cafe's en eettentjes in Thailand gratis Wifi aangeboden wordt.

9. Kan ik in Thailand met euro's betalen?

Nee, in Thailand betaal je in Thaise Baht. Er zijn inmiddels veel geldautomaten in Thailand, wat betekent dat het makkelijkste is om gewoon geld te pinnen bij aankomst (bankpas wel op 'wereld' zetten). In de steden kun je vaak betalen met een creditcard. 

Het is handig om als reserve een bedrag aan contante euro's mee te nemen. Accepteer bij het wisselen geen beschadigde biljetten, zelf raak je die namelijk moeilijk weer kwijt.

10. Mag je in Thailand in de boeddhistische tempels foto's maken?

Je mag in de tempels wel foto's maken (veelal zonder flits), wanneer dat niet mag zal dat aangegeven zijn. Foto's van een toerist voor een boeddhabeeld worden niet op prijs gesteld.

11. Wat is de beste reisperiode voor Thailand?

De beste tijd om naar Thailand te gaan is tussen oktober en februari, tijdens deze maanden regent het het minst en is de temperatuur niet te heet.
Dat zeggende kan er in onze zomer ook goed in Thailand gereisd worden, maar houd dan rekening met regelmatig een bui aan het eind van de dag.

12. Wat is het kledingadvies voor Thailand?

Thailand is een tropisch land. Dunne katoenen kleding is het prettigst, maar loop er niet 'te bloot' bij. Voor de avonduren kan een sweatshirt handig zijn, vooral in de wintermaanden. Met name kleding kun je altijd nog goedkoop ter plekke aanschaffen. Bij een bezoek aan tempels dien je de benen (over de knie) en schouders te bedekken (zowel mannen als vrouwen).

Bedenk ook dat je deze tempels blootsvoets dient binnen te treden. Instappers/slippers zijn dan een uitkomst.