Veelgestelde vragen over THAILAND

Wat is de beste reisperiode voor Thailand?

De beste tijd om naar Thailand te gaan is tussen oktober en februari, tijdens deze maanden regent het het minst en is de temperatuur niet te heet.
Dat zeggende kan er in onze zomer ook goed in Thailand gereisd worden, maar houd dan rekening met regelmatig een bui aan het eind van de dag.

Heb ik een visum nodig voor Thailand?

Indien je langer dan 30 dagen naar Thailand gaat dien je vooraf in Nederland een visum te regelen. Al onze reizen hebben een kortere reisduur. Een visum voor onze reizen is mits je een Nederlands paspoort hebt dus niet nodig

Wat voor inentingen heb je nodig voor een reis naar Thailand?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe gaat het reizen in de nachttrein in Thailand?

Voor in de nachttreinen is het handig om een beker mee te nemen. Dat maakt het tandenpoetsen gemakkelijker. Ook zal je rekening moeten houden dat het erg koud kan worden in de nachttrein door de airconditioning. De bagage kan je bij je houden. Afhankelijk van de soort nachttrein kan je het onder je bed verstouwen en ook boven je hoofd in een kleine berging. Schoon beddengoed is aanwezig. Je kan de couchettes afsluiten met je eigen gordijntje.

Kan ik in Thailand met euro's betalen?

Nee, in Thailand betaal je in Thaise Baht.
Er zijn inmiddels veel geldautomaten in Thailand, wat betekent dat het makkelijkste is om gewoon geld te pinnen bij aankomst (bankpas wel op wereld zetten). In de steden kun je vaak betalen met een creditcard.
Het is handig om als reserve een bedrag aan contante euro's mee te nemen. Accepteer bij het wisselen geen beschadigde biljetten, zelf raak je die namelijk moeilijk weer kwijt.

Wat is het kledingadvies voor Thailand?

Thailand is een tropisch land, dunne katoenen kleding is het prettigst, maar loop er niet 'te bloot' bij. Voor de avonduren kan een sweatshirt handig zijn, vooral in de wintermaanden. Met name kleding kun je altijd nog goedkoop ter plekke aanschaffen. Bij een bezoek aan tempels dien je de benen (over de knie) en schouders te bedekken (zowel mannen als vrouwen).
Bedenk ook dat je deze tempels blootsvoets dient binnen te treden. Instappers zijn dan een uitkomst.

Mag je in Thailand in de boeddhistische tempels foto's maken?

Je mag in de tempels wel foto's maken (veelal zonder flits), wanneer dat niet mag zal dat aangegeven zijn. Foto's van een toerist voor een boeddhabeeld worden niet op prijs gesteld.

Is er Wifi in Thailand ?

In bijna alle hotels is wifi aanwezig (let op dat het soms wel tegen betaling is). 
Wel is het zo dat er tegenwoordig in vele cafe's en eettentjes gratis wifi aangeboden wordt.

Heb ik een adapter / wereldstekker nodig?

Ja, je hebt een reisstekker / wereldstekker nodig voor Thailand. Kijk voor meer informatie op: http://www.wereldstopcontacten.nl/thailand/

Is roken verboden op de Thaise stranden?

Er geldt er een rookverbod op de stranden van Phuket, Samui, Krabi, Hua Hin en Koh Phi Phi. 

Bezoekers die roken kunnen dat doen op speciaal daarvoor aangewezen rookplekken. Dit nieuwe rookverbod zal helpen om voor iedereen een schone en veilige omgeving te creëren, terwijl het tegelijkertijd helpt om het imago van Thailand als duurzame bestemming op de kaart te zetten.

Let er ook op dat het gebruik van e-sigaretten, en het in bezit hebben daarvan, illegaal is in Thailand. Het punt is dat deze producten vallen onder de goederen waar geen belasting op is geheven. 


Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.