Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Egypte

Heb ik een visum nodig voor mijn Egypte rondreis?

Voor Egypte geldt een visumplicht voor Nederlanders en Belgen. Door vooraf het paspoortnummer en de plaats- en datum van afgifte aan ons door te geven, kunnen we dit visum voor de groep vooraf regelen. De kosten van EUR 30  worden vooraf in rekening gebracht, zodat je dit ter plekke niet meer hoeft te betalen en niet meer in de rij hoeft te staan. Het visum is maximaal 4 weken geldig. Een vertegenwoordiger van onze agent ter plaatse zal de groep voor de douane bij aankomst opwachten.

Individuele reizigers, of reizigers die zonder groep in Egypte aankomen, kunnen dit visum zelf bij aankomst regelen.

Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische, adviseren we contact op te nemen met de Egyptische ambassade en zich te laten informeren over het visum. Egyptische Ambassade, Badhuisweg 92, 2587 CL Den Haag, tel: 070-3544535/3542000, fax: 070-3543304. Geopend maandag t/m vrijdag van 9-12 uur.


Heb ik inentingen nodig voor mijn Egypte rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met http://thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/23/koning-aap een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te geven. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe is de accommodatie tijdens deze Egypte groepsreis?

Tijdens onze reizen naar Egypte overnacht je voornamelijk in hotelkamers met douche en toilet, op basis van logies met ontbijt.
Eén nacht slaap je in de nachttrein van Cairo naar Luxor. Je maakt gebruik van een zogenaamde 'sleepertrain' (couchettes), in een eerste klas slaapcoupé. Het ontbijt is niet inbegrepen in de nachttrein.


Hoe is de kamerindeling als je met een gezin reist?

Bij een familie van 3 personen delen de ouder(s) een kamer met het kind/de kinderen.  Vanaf 4 personen zijn er 2 kamers en is de indeling naar wens. Waar mogelijk zijn de kamers naast elkaar of hebben de kamers een tussendeur. 


Is er wifi beschikbaar in Egypte?

In de grotere steden als Caïro, Luxor en Aswan, en tevens in Hurgada, is er vrijwel altijd wifi aanwezig bij de receptie en soms ook in de kamers. In de kleinere plaatsen, zoals in de dorpen van de woestijnen, zal er geen wifi beschikbaar zijn.

Kan er gereisd worden door Egypte tijdens Ramadan?

Tijdens de Ramadan kan je prima reizen in Egypte. Het zal soms wat moeilijker zijn om een restaurantje te vinden dat overdag open is en eten tussen zonsopgang en zonsondergang op straat kun je beter niet doen uit respect voor de bevolking. Qua sfeer is het erg  boeiend om tijdens de Ramadan in Egypte te reizen.


Kan ik als vegetarier goed in Egypte terecht?

Egyptenaren eten best veel vlees, maar je kunt voldoende gerechten zonder vlees bestellen.

Kan ik pinnen in Egypte?

In de grote steden en de toeristische plaatsjes is er voldoende mogelijkheid tot pinnen met je pinpas met Maestro- of Cirrus logo. Verder kun je er gemakkelijk cash euro's in Egyptische Ponden omwisselen.

Kunnen we zwemmen tijdens de Egypte-reis?

Alle geplande hotels beschikken over een zwembad. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat er een ander hotel zonder zwembad gebruikt moet worden. 
Uiteraard zijn er andere zwemmogelijkheden tijdens deze reis; denk aan je verblijf in Hurghada aan de Rode Zee!


Mobiele telefonie Egypte: heeft mijn mobiele telefoon bereik?

Dat is afhankelijk van de provider die je gebruikt, maar de meeste providers hebben een goed bereik in Egypte. Check dit voor de zekerheid nog even bij je provider. 

Wat is de beste tijd om naar Egypte te reizen?

Van oktober tot juni is het qua temperatuur de meest ideale reistijd. In de zomer kan de temperatuur behoorlijk oplopen.
Wel zullen we in de zomer rekening houden met het warme weer, door bijvoorbeeld excursies in de vroege ochtend te laten plaatsvinden.Wat zijn de kledingvoorschriften in Egypte?

Egypte is een islamitisch land. Er wordt van zowel vrouwen als mannen verwacht dat je kleding draagt die de schouders, bovenarmen en knieën bedekt. 
Bij een bezoek aan een moskee is het voor de heren niet gebruikelijk om met een korte broek naar binnen te gaan, en moeten vrouwen hun hoofd bedekken.
Een tip voor de vrouwen is om standaard een dunne sjaal in je rugzak te doen zodat je overal op voorbereid bent.Zijn er lange reisdagen?

De routes van onze Familiereizen zijn zo samengesteld dat de reistijden niet te lang zullen zijn. Als er wel een langere reisdag tussen zit,  wordt deze de volgende dag afgewisseld met een vrije dag.


Zitten we naast elkaar in het vliegtuig?

Ja, hier wordt rekening mee gehouden.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.