Veelgestelde vragen over Griekenland

 1. Heb ik een visum nodig voor Griekenland?
 2. Welke inentingen heb ik nodig voor Griekenland?
 3. Wat is de ideale reisperiode voor reizen naar Griekenland?
 4. Hoe overnachten we in Griekenland?
 5. Hoe reizen we in Griekenland?
 6. Kan ik gebruikmaken van Wifi tijdens de reis?
 7. Heb ik een werelstekker nodig voor Griekenland?
 8. Kan ik pinnen in Griekenland?
 9. Kan er vegetarisch gegeten worden in Griekenland?
 10. Moet ik een koffer of reistas meenemen op reis?
 11. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 12. Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?
 13. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 14. De feiten op een rij
 15. Kan ik mijn reis verlengen?

1. Heb ik een visum nodig voor Griekenland?

Internationaal paspoort of ID-kaart (identiteitskaart):
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is of een identiteitskaart die na terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

Op de website van onze partner het Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationale paspoort of ID-kaart en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van het Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken 
koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken 
koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) om na te gaan wat de vereisten voor reisdocumenten zijn en om hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Welke inentingen heb ik nodig voor Griekenland?

Bij veel reizen die we aanbieden, zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding, maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kun je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902 88 0 88. Je kunt ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Wat is de ideale reisperiode voor reizen naar Griekenland?

Mei, juni en september zijn de beste maanden om naar Griekenland te reizen. In deze maanden valt de minste regen en zijn de temperaturen het meest aangenaam, alhoewel de temperaturen in april en oktober eveneens aantrekkelijk kunnen zijn.

In de zomermaanden (juli en augustus) kan het erg warm en druk zijn, maar tijdens deze maanden kun je wel ideaal genieten van de zon, de eilanden en het strand. De winters zijn over het algemeen mild, maar dan valt er weer meer regen.

4. Hoe overnachten we in Griekenland?

Tijdens de reis overnacht je in schone, centraal gelegen middenklasse hotels, meestal met douche en toilet op de kamer en op basis van logies en ontbijt.

Onder het tabblad 'Meer reisinfo' onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ vind je meer informatie over de overnachtingen.

Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen).

5. Hoe reizen we in Griekenland?

Tijdens de reis naar Griekenland wordt er gebruikgemaakt van een eigen (mini)bus. Bij het wisselen van eiland of vaste land wordt gebruik gemaakt van openbare veerboten.

Meer informatie over de reisafstanden en het vervoer in Griekenland vind je onder het tabblad ‘Meer reisinfo’ bij het kopje 'Accommodatie en transport'.

6. Kan ik gebruikmaken van Wifi tijdens de reis?

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Tegenwoordig kun je ook vaak binnen de EU gebruik maken van je eigen telefoonabonnement met internetbundel. Controleer bij jouw provider of Griekenland hier ook onder valt.

Meer informatie over Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

7. Heb ik een werelstekker nodig voor Griekenland?

De standaardspanning in Griekenland is 220V. Daarnaast worden dezelfde stopcontacten gebruikt als in Nederland en België. Je hoeft dus geen wereldstekker mee te nemen op reis. 

Voor het gebruik van een wereldstekker in Griekenland verwijzen we je graag naar de volgende website, waar je kunt zien welke stekker(s) je nodig hebt: www.wereldstopcontacten.nl.

8. Kan ik pinnen in Griekenland?

Je kunt met je Nederlandse of Belgische bankpas in Griekenland betalen en gemakkelijk geld opnemen bij de geldautomaten. In de meeste winkels, hotels en restaurants worden tevens creditcards geaccepteerd.

9. Kan er vegetarisch gegeten worden in Griekenland?

In Griekenland kun je prima vegetarisch eten! Tomaten, aubergines, courgettes, paprika's, kool, bieten en spinazie worden verwerkt in de heerlijkste gerechten. Verse salades zijn volop verkrijgbaar. Bij ons is de choriátiki (ook wel bekend als Griekse salade) favoriet! Deze boerensalade met komkommer, tomaat, paprika, ui, feta en oregano, overgoten met olijfolie, is met brood erbij een maaltijd op zich. Voedzame peulvruchten en bonen staan ook vaak op het menu. Een echte Griekse fakés (linzensoep) is niet te versmaden.

10. Moet ik een koffer of reistas meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas, maar dit is niet verplicht. Dit kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een zachte reiskoffer op wieltjes. Wij raden het af om te reizen met een harde koffer gezien de beperkte bagageruimte in de bus.

Meer informatie over bagage en kledij vind je bij Landinformatie onder het tabblad ‘Meer reisinfo’.

11. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden. Dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

12. Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal deelnemers heeft. De vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

13. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

14. De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

 • Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
 • Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
 • Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
 • Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
 • Hoeveel bagage kan ik meenemen?
Lees hier de veelgestelde vragen 

15. Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.

Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien.