Veelgestelde vragen over Jordanië

Veelgestelde vragen over Jordanië

 1. Heb ik een visum nodig voor Jordanië?
 2. Heb ik inentingen nodig voor Jordanië?
 3. Elektriciteit Jordanië: welke stekkers heb ik nodig?
 4. Hoe is de accommodatie tijdens de reis?
 5. Is er Wifi aanwezig in Jordanië?
 6. Heb ik een matje of slaapzak/lakenzak nodig in Jordanië?
 7. Is er een mogelijkheid tot snorkelen in Jordanië?
 8. Hoe wordt er gereisd?
 9. Kan er gereisd worden tijdens Ramadan in Jordanië?
 10. Kan ik pinnen in Jordanië?
 11. Mag ik m'n verrekijker meenemen?
 12. Wat is de ideale periode om te reizen door Jordanië?
 13. Welke zaken moet ik meenemen?
 14. Kan ik mijn Jordanië groepsreis met een aantal dagen verlengen?

1. Heb ik een visum nodig voor Jordanië?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is een visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Dit betreft geen visum voor vertrek, je ontvant een groepsvisum op de luchthaven van Jordanië.

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:
- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl
- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

2. Heb ik inentingen nodig voor Jordanië?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

3. Elektriciteit Jordanië: welke stekkers heb ik nodig?

Wanneer je op de volgende link klikt, kun je van alle stekkers over de hele wereld opzoeken hoe die er uit zien en welke je nodig hebt tijdens jouw Jordanië reis: www.wereldstopcontacten.nl 

4. Hoe is de accommodatie tijdens de reis?

Tijdens de reis door Jordanië maken we gebruik van hotels met twee- en driepersoonskamers (vaak een tweepersoonskamer met een extra bed erbij) met douche en toilet. Een ventilator of de airconditioning ontbreekt zelden. In Dana en in Wadi Rum overnachten we in tenten, of, zo je wilt, gewoon in de open lucht. 

Meer informatie over de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'. 

5. Is er Wifi aanwezig in Jordanië?

De meeste hotels en restaurants hebben Wifi beschikbaar. Op afgelegen plaatsen als Wadi Rum en het Dana National park heb je geen toegang tot Wifi.

Meer informatie over Wifi in de door ons geselecteerde hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

6. Heb ik een matje of slaapzak/lakenzak nodig in Jordanië?

Er wordt in Jordanië één nacht doorgebracht in een tentenkamp in de woestijn van Wadi Rum. Hier zijn matrassen en dekens aanwezig. Een matje of slaapzak is dus niet nodig. De nacht in de woestijn kan koud zijn!  Denk ook aan een kleine handdoek. Je kunt eventueel een eigen lakenzak meenemen mocht je dit prettig vinden.

7. Is er een mogelijkheid tot snorkelen in Jordanië?

Ten zuiden van Aqaba is er gelegenheid om te zwemmen en te snorkelen in de Rode Zee. Bij speciale 'resorts' kan je duikspullen (van flippers en snorkels tot professionele duikuitrusting) huren. Ook bestaat daar de mogelijkheid om  te zonnen en te zwemmen in zee of in privé-zwembaden.

8. Hoe wordt er gereisd?

Om optimaal te kunnen genieten van al het fraais wat er onderweg te zien is, maken we gebruik van eigen vervoer. In Jordanië is eigen vervoer een 'must'. Alleen zo kunnen we over de Koningsweg via Kerak naar Petra rijden.

9. Kan er gereisd worden tijdens Ramadan in Jordanië?

Tijdens de Ramadan kun je prima reizen in Jordanië. Het zal wel moeilijker zijn om restaurantjes te vinden die overdag open zijn, vaak kun je wel in het hotel overdag wat eten. Op straat eten en drinken is dan niet aan te raden. Het verkrijgen van alcohol kan tijdens de Ramadan moeilijk zijn. Qua sfeer is het erg boeiend om tijdens de Ramadan in Jordanië te reizen. Tijdens de Ramadan zijn banken en kantoren alleen in de ochtend open. In 2019 begint de Ramadan op 6 mei en duurt een maand.

10. Kan ik pinnen in Jordanië?

Het is mogelijk om te pinnen in de grotere steden en op het vliegveld (zet je pas dan ook op werelddekking).  Alleen met Masterdcard, Eurocard en bankpassen met een Cirussymbool. Vaak is het maximum wat je kunt opnemen 200 - 300 euro per dag. Neem voor alle zekerheid ook een bedrag mee aan contante euro's (bijvoorbeeld 150 euro) of soms volstaat ook nog een andere bankpas.  In de grote hotels en restaurants in Jordanië kan je ook met een creditkaart betalen.

11. Mag ik m'n verrekijker meenemen?

Bij aankomst op het vliegveld van Amman kunnen er problemen ontstaan als je een verrekijker hebt meegenomen. High-tech verrekijkers zijn helemaal niet toegestaan en bij "normale" verrekijkers zullen ze heel goed gaan kijken waardoor het lang kan duren.

12. Wat is de ideale periode om te reizen door Jordanië?

Ons voor- en najaar heeft de beste reistijd om Jordanië te bezoeken. De temperaturen zijn dan mild en de regen zou gestopt moeten zijn. In onze winter kan het er aardig koud en regenachtig zijn, vooral in de bergen (daar kan het zelfs sneeuwen). Mocht je in de zomer gaan (juni tot augustus), zorg dan in ieder geval voor een hoofddeksel, een zonnebril, voldoende zonnebrand en een waterfles. 

13. Welke zaken moet ik meenemen?

Laagjes kleding (in de avond kan het m.n. in de woestijn fris zijn). Makkelijke sandalen en simpele dichte schoenen, badkleding. Een klein handdoekje en een zaklamp voor in de woestijn. Een reisapotheek inclusief een deet houdend insectenwerend middel.

14. Kan ik mijn Jordanië groepsreis met een aantal dagen verlengen?

Op het boekingsformulier kan je verlengingswensen kwijt.
Stap twee van het boekingsformulier vraagt of je afwijkende vluchten wilt. Als je daar 'Ja' invult komt er ruimte om op te schrijven wat je wilt. Je kunt daar ook aangeven of er een transfer en/of hotelovernachtingen gewenst zijn.
Afwijkende vluchten zijn op aanvraag. Voor het wijzigen van een vlucht betaal je 50 euro per dossier, exclusief eventuele meerkosten. We doen dan een voorstel, waarna we vragen om akkoord. Als er geen akkoord van jouw kant komt, dan wordt de voorlopige boeking níet omgezet tot een definitieve boeking en dan kan je nog kosteloos van je boeking af.