Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Tibet

Heb ik een visum nodig voor Tibet?

Visa

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, heb je voor deze reis een visum voor China (als de reis in China begint) en indien van toepassing ( als Nepla een onderdeel van de reis is) een visum voor Nepal (15 dagen) nodig.

Voor Tibet heb je een permit nodig die wij via onze lokale agent in China voor je regelen. Hiervoor hebben wij een kopie van je paspoort nodig en een kopie van de pagina in je paspoort met Chinese visum.

Zorg dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is na terugreis uit China.

Heb ik inentingen nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoe slaap je in Tibet?

In sommige plaatsen slaap je heel eenvoudig en slaap je op slaapzalen met een eenvoudig toilet buiten. Op andere plaatsen- slaap je in een hotel met douche en toilet op de kamer.

Hoe zit het met de afstanden in Tibet?

Er kunnenlange dagen inzitten vanwege de slechte staat van de wegen. De  wegen worden wel  steeds beter, alleen bij de Mount Kailash reis kan het veel hobbelen zijn in de bus

Kan ik euro's wisselen in Tibet?

Ja, dat kan. Euro's kun je gemakkelijk bij banken, wisselkantoren en soms ook bij- hotelrecepties omwisselen! Dit geldt alleen voor de grote steden.

Kan ik hoogteziekte krijgen in Tibet?

Hoogteziekte komt vooral voor bij een verblijf boven de 3500 meter, iets wat in Tibet veelvuldig het geval is. Je kunt het deels voorkomen door veel water te drinken en rustig te acclimatiseren in Lhasa.
Hoogteziekte is een reactie van het lichaam op het steeds lagere zuurstofgehalte in de lucht. Het belangrijkste probleem is het ontstaan van vochtophoping in de longen en/of de hersenen. Hoogteziekte is potentieel levensbedreigend. Je dient alert te zijn op de symptomen bij jezelf en degenen met wie je reist. Voordat de symptomen worden beschreven, eerst nog dit: het krijgen van hoogteziekte is niet afhankelijk van lichamelijke fitheid of routine in het lopen op grote hoogten. Ook geroutineerde bergwandelaars kunnen er na vele keren voor het eerst last van krijgen. Mensen onder de dertig jaar, mensen die eerder hoogteziekte hebben gehad en mensen met long- en hartproblemen lopen een groter risico. Ook mensen die zich nodeloos het tempo van de groep laten voorschrijven, lopen meer risico. Er is een heel scala aan symptomen bij hoogteziekte. Symptomen  zijn: misselijkheid, hoofdpijn, slapeloosheid, duizeligheid,overgeven, hoofdpijn die niet op aspirine reageert., enorme vermoeidheid, kortademigheid of benauwdheid zonder inspanning, heel weinig plassen.Met deze symptomen  kun je langzaam verder omhoog, maar beter is pas door te gaan tot de symptomen weg zijn.  Symptomen die duiden op ernstige hoogteziekte en waarbij je onmiddellijk dient af te dalen zijn: schuimend spuug ophoesten, blauwe lippen en tong, niet in staat om plat te liggen, vernauwd bewustzijn. In dit geval naar lager gelegen gebied aan het zuurstof en indien mogelijk naar het ziekenhuis.

Kan ik in Tibet pinnen?

Ja, in Lhasa en Shigatse kun je pinnen bij the Bank of China. Je pinpas dient wel op "wereld"te staan.

Mobiele telefonie Tibet: heeft mijn gsm bereik?

De ervaring heeft geleerd dat -het bereik- van gsm- in Tibet veel te wensen overlaat.Check in ieder geval ook bij je provider.

Moet ik een slaapzak en slaapmatje meenemen naar Tibet?

De enige reis naar Tibet waarvoor je een slaapzak nodig hebt is de Mount Kailash reis (reiscode CMK/BCY).Voor de andere Tibet reizen is een slaapzak niet nodig er zijn dekens in de hotels. Een lakenzak is wel aan te raden.Slaapmatje is niet nodig.

Wat is de beste tijd om naar Tibet te reizen?

Beste tijd om te reizen in Tibet is april tot en met oktober. In de zomermaanden heb je meer kans op bewolking (met slechter zicht op de bergen) en meer regen dan in het-voor- en najaar.

Wat voor kleding moet ik meenemen naar Tibet?

Je kunt het best diverse laagjes kleding dragen. Overdag in het zonnetje is het behoorlijk warm. maar 's avonds koelt het flink af, ook vanwege de grote hoogte. Ga je in het voor of najaar is goede warme kleding een vereiste.

Welke vormen van vervoer worden er gebruikt in Tibet?

In Tibet maken we gebruik van een eigen bus.Ook tijdens de Kailash reis.

Wordt er veel gelopen in Tibet?

De wandelingen in het programma zijn allemaal optioneel,iedereen met een normale conditie kan daar aan meedoen. Wel blijft wandelen op grote hoogte zwaar door de ijle lucht zwaar. Bij de Mount kailash reis maak je een rondgang om de berg ook wel genoemd de Kora. De tocht is zwaar , dit met oog op de hoogte. Op dag twee van de Kora maak je een stijging van 4800 naar 5600 meter.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.