Veelgestelde vragen over Namibië

Heb ik inentingen nodig voor Namibië?

Koning Aap heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

Je kiest voor vaccineren bij jou thuis…
Thuisvaccinatie.nl is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Als je minstens 4 weken voor vertrek contact met hen opneemt, garanderen we dat je gebruik kunt maken van deze unieke service. Een handig alternatief voor de GGD.

Voor de reizigers die in Belgie wonen verwijst Koning Aap voor de meest correcte en up to date informatie naar de huisarts en naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0900–10.110. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat zijn de hoogtepunten van een reis naar Namibië?

Namibië kent verschillende hoogtepunten die vooral in de schitterende natuur liggen. Prachtig is het gebied bij Sesriem met de Sossusvlei en Dead Vlei. Maar ook de Fish River Canyon en de Skeleton Coast zijn bijzonder. Het Etosha Nationaal Park herbergt een enorme zoutpan waar grote kuddes wilde dieren in rondtrekken.

Zie je veel wild in Namibië?

Ja zeker. Behalve in het natuurreservaat  Etosha N.P.  zie je ook wel wild onderweg. Er lopen oryxen door de zandduinen van Sossusvlei, giraffen zebra's, springbokken en andere dieren langs de kant van de weg.

Wat is de beste periode om het wild te zien in Namibië?

In Namibië zie je het hele jaar door wild. In de regenperiode (november-maart) zie je minder wild in Etosha N.P. omdat de dieren dan meer verspreid zijn en je ze moeilijker kan zien.

Hoe zwaar is deze Namibië groepsreis?

De reis is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. De zwaarte wordt voornamelijk bepaald door de redelijk lange afstanden.

Is het mogelijk om deze groepsreis te verlengen ?

Mocht je je reis willen verlengen, dan kun je dit aangeven op je boekingsformulier. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we standaard € 75 per persoon in rekening. Ook kunnen er  meerkosten voor de vlucht bijkomen, een transfer van het vliegveld naar het 1ste hotelen/of  extra hotelnachten. Wij nemen (na het uitzoeken van je wensen) zo spoedig mogelijk contact met je op om mogelijkheden en kosten te laten weten. Pas nadat je hiermee akkoord bent gegaan, wordt je boeking definitief. Ben je niet akkoord dan zit je niet aan de boeking vast. Als je besluit om een reis te verlengen met een door Koning Aap aangeboden arrangement, betaal je geen wijzigingskosten.

Wat is de beste reistijd voor Namibië?

Namibie ligt op het zuidelijk halfrond, waardoor de seizoenen er tegenovergesteld zijn aan die in Nederland. Namibie heeft een subtropisch klimaat en hoort samen met Botswana tot de droogste landen van zuidelijk Afrika. De regenval varieert van 200mm in het zuidwesten tot 650 mm in het noorden. In de zomer, van november tot en met maart, valt de meeste neerslag. In de winter, van juni tot en met augustus, kunnen de temperaturen in Namibie hoog zijn en de nachten bitterkoud. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn in de maanden april/mei en september/oktober minder extreem dan in de zomer.

Welk vervoermiddel wordt er gebruikt in Namibië?

Gedurende de rondreis hebben we de beschikking over een overlandtruck, waarmee we ook op safari gaan in een aantal van de parken. Deze wordt ingezet als de groep bestaat uit 10 personen of meer. Bij een kleinere groep kan het zijn dat er een minibus wordt ingezet.

Heb je veel contact met de lokale bevolking in Namibië?

Je komt onderweg regelmatig mensen tegen van de Herero en Ovambo stammen. Indrukwekkend is een optioneel bezoek (excursie), onder begeleiding, aan de townships bij Swakopmund. Je komt daarbij makkelijk in contact met de mensen die, vaak in erbarmelijke omstandigheden, bezoekers hartelijk en gastvrij verwelkomen.

Spreekt de reisbegeleider Nederlands in Namibië?

De reisbegeleiders in Namibië spreken Afrikaans en Engels.

Welke valutasoort neem ik mee?

Tijdens de reizen Zuidelijk Afrika kun je in alle landen waar je komt betalen met de Zuidafrikaanse Rand. Het beste kun je de 1ste paar dagen dat je in Zuid Afrika bent (aan het begin van de reis) zoveel mogelijk Zuidafrikaanse Randen pinnen. Vraag even na bij je eigen bank hoeveel je per dag uit een buitenlandse geldautomaat mag halen en zorg ervoor dat je bankpasje geschikt is om geld uit de automaat te kunnen halen in Afrika. Houd er rekening mee dat je tijdens de reis niet meer aan geld kunt komen. Neem in ieder geval US Dollars mee in kleinere coupures (10, 20 en 50 USD  die zijn gedrukt na 2004),  voor de visa die je ter plaatse dient te betalen, als ook voor de excursies die je via de reisbegeleider bijboekt. .

Heb ik een visum nodig voor Namibie?

Reizigers die Zuid Afrika, Botswana, Zambia en Zimbabwe willen bezoeken, moeten beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij thuiskomst.

Voor Namibie (en Botswana en Zuid Afrika) heb je geen visum nodig.
Voor Zimbabwe en Zambia heb je wel een visum nodig. Deze koop je aan de grens en betaal je in US Dollars (gepast).

Indien je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebt dien je zelf bij de desbetreffende ambassade(s) na te gaan of een visum voor jou voor de desbetreffende landen wel of niet vereist is. Indien het wel vereist is verzoeken wij je vriendelijk dit visum voor vertrek  zelf te regelen.

Wat moet ik op deze reis zeker meenemen?

Neem dunne kleding mee, liefst in natuurkleuren.  Voor 's avonds is een T-shirt met lange mouwen handig als bescherming tegen de muggen. Neem daarnaast een fleecetrui of sweater mee en een wind/regenjack.  Het is dan ook noodzakelijk om op alle voorkomende weertypes te zijn voorbereid.  Een paraplu is handig. Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur, reservebatterijen, zaklamp, zakmes (niet in je handbagage),  wekker, paspoort, voldoende cash geld, kopieën van paspoort, reisverzekering, een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer, een goede reisgids en een handdoek Neem zo weinig mogelijk elektrische apparaten mee.

Voor de internationale reizen geldt: neem verder ook mee: een slaapzak, eventueel met lakenzak. Tenten en veldbedden zijn aanwezig.

Dit alles verpak je in een weekendtas of rugzak. Harde koffers zijn op dit soort reizen niet toegestaan.  Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage. Voor het opbergen van waardepapieren kun je het beste een dunne katoenen geldgordel (moneybelt) kopen, die je onder je kleding kunt dragen.

Zorg dat je bagage niet te zwaar is. Het maximum dat op het vliegtuig mee mag, 20 kg, is bij lange na niet nodig. Tijdens de reis zul je zeker het een en ander aan souvenirs kopen en dan zeul je al snel  te veel mee.

Heb ik bereik met m'n mobiele telefoon?

Ja, in de bewoonde gebieden zal er meestal bereik zijn. Vraag verdere details na bij je telefoonprovider.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.