Veelgestelde vragen over Peru

Veelgestelde vragen over Peru

 1. Als je de Incatrail boekt, krijg je dan restitutie voor de niet genoten hotelovernachtingen?
 2. Heb je een matje of slaapzak nodig voor de Inca-trail in Peru?
 3. Hoe groot is de kans op hoogteziekte in Peru?
 4. Hoeveel kilo bagage kan ik meenemen op de binnenlandse vlucht(en)?
 5. Is er wifi in Peru beschikbaar ?
 6. Kan ik een koffer meenemen naar Peru?
 7. Kan ik pinnen tijdens deze Peru groepsreis?
 8. Kun je ook naar het strand in Peru?
 9. Moet je een goede conditie hebben om de Inca-trail of Lares trekking te kunnen lopen in Peru?
 10. Moet je tijdens de 4-daagse Inca-trail je bagage dragen?
 11. heb ik een visum nodig voor deze bestemming?
 12. Wat is de ideale periode om te reizen door Peru?
 13. Wat voor kleding moet ik meenemen naar Peru?
 14. Wat voor stopcontacten zijn er in Peru?
 15. Welke inentingen heb ik nodig?

1. Als je de Incatrail boekt, krijg je dan restitutie voor de niet genoten hotelovernachtingen?

Wanneer je een 4-daagse Inca-trail of Larestrek boekt, zul je geen gebruik maken van de groepsovernachtingen in het hotel (plus het laatste deel van de treinreis) tijdens het standaard programma. Uiteraard  zijn deze kosten al met de prijs van de Inca-trail verrekend.

2. Heb je een matje of slaapzak nodig voor de Inca-trail in Peru?

Tijdens de 2-daagse Inca-trail heb je geen matje of slaapzak nodig, aangezien je in een hostal in Aguas Calientes slaapt en er dus niet gekampeerd wordt.
Voor de 4-daagse Inca-trail heb je wel een slaapzak  nodig, maar je kunt deze ook ter plaatse huren. 
Een slaapmatje is niet nodig hier wordt voor gezorgd.

3. Hoe groot is de kans op hoogteziekte in Peru?

Op deze reis verblijf je een aantal malen op hoogten boven de 3000 meter. Een enkele maal kom je zelfs over een pas van 4500 meter. Het is mogelijk dat je op deze reis last krijgt van een of meerdere symptomen van hoogteziekte. Niet iedereen krijgt er echter mee te maken. Het is van te voren niet te voorspellen of je er last van zult krijgen. Ook als je er nooit eerder last van hebt gehad kun je er nu wel last van krijgen en andersom. Leeftijd en conditie zijn niet van invloed.
Je kunt tijdelijk last krijgen van (lichte) hoofdpijn en kortademigheid.  Ook kun je je misselijk voelen, vooral bij wandelingen/ verblijf meestal pas boven de 3000 meter.  Het beste is om het dan rustig aan te doen en veel water en / of cocathee te drinken. Ook citroenzuurtjes of candybars worden aangeraden door lokale gidsen.

Hoogteziekte is een reactie van het lichaam op de steeds lagere zuurstofdruk in de lucht. Meestal zijn de eventuele klachten na een dag weer over. Belangrijk is je eigen tempo te volgen en rustig aan te doen.

Er zijn enkele medicijnen die de effecten van hoogteziekte tijdelijk dragelijk kunnen maken.
Vraag bij je huisarts of GGD hierover om advies.

 


4. Hoeveel kilo bagage kan ik meenemen op de binnenlandse vlucht(en)?

Houd er rekening mee dat je op de binnenlandse vluchten maximaal 15 kg bagage kunt inchecken.  Indien je bagage zwaarder is, kun je het extra gewicht het beste in de handbagage doen.   

 

5. Is er wifi in Peru beschikbaar ?

Er is bijna overal WIFI beschikbaar. Soms gratis & soms tegen betaling. Sommige hotels hebben alleen WIFI in de lobby en/of restaurant & zwembad (dus niet in de kamers).

6. Kan ik een koffer meenemen naar Peru?

Wij raden aan een backpack, reistas of trolley (met zachte buitenkant) mee te nemen. Een hardschalige koffer is minder handig, omdat deze veel ruimte inneemt in de bussen. 

7. Kan ik pinnen tijdens deze Peru groepsreis?

Het is in mogelijk om te pinnen in de steden, toeristische plaatsen en op de vliegvelden. Alleen met Mastercard, Eurocard en bankpassen met een Cirrussymbool.

Let op: De laatste tijd blijkt pinnen in de praktijk echter steeds lastiger te worden in Zuid-Amerika.

Per transactie kan je maar max 400 soles ( 100 euro) opnemen en de kosten hiervoor bedragen 20 soles ( 5,5 euro) Het is daarom handig om ook een bedrag in euro’s mee te nemen en deze dan om te wisselen. Dit is goedkoper en eenvoudiger. Neem contanten in kleine coupures mee. Dit omdat niet alle banken of hotelrecepties voldoende pesos beschikbaar hebben. Belangrijk: de Eurobiljetten dienen onbeschadigd te zijn.

Het is raadzaam om naast je bankpas een extra bankpas of bij voorkeur creditcard mee te nemen. Wij adviseren je om voor vertrek bij je bank te checken of je met je huidige pinpas wel buiten Europa kunt pinnen en dit zo mogelijk nog aan te passen voor je vertrek. Dit in verband met actuele ontwikkelingen bij de banken om steeds meer pinpassen die in het buitenland gebruikt worden, extra te beveiligen. Dit kan met zich meebrengen dat je soms moeilijk een buitenlandse bank kunt vinden waar je je pas kunt gebruiken.

8. Kun je ook naar het strand in Peru?

Peru heeft een aantal badplaatsen, maar door de zeemist welke het hele jaar door over de kuststrook hangt en de koude golfstroom is het geen echte strandbestemming.

9. Moet je een goede conditie hebben om de Inca-trail of Lares trekking te kunnen lopen in Peru?

Voor de 4-daagse Inca-trail of Lares trekking is het noodzakelijk dat je een goede conditie hebt; het is veel omhoog en omlaag wandelen, en (bij de Incatrail) veel trappen klimmen. Bovendien is het grootste deel van de trail boven de 3200 m.
Je kampeert 3 nachten op de Trail. Bereid je dus goed voor!!!

10. Moet je tijdens de 4-daagse Inca-trail je bagage dragen?

Je kunt er voor kiezen om je eigen bagage te dragen tijdens de Trail, maar je kunt ook tegen betaling je bagage laten dragen. Als je dit wilt, geef dit dan meteen op bij je boeking! Een drager kan achteraf niet meer bijgeboekt worden.
Je kunt een groot deel van je bagage achter te laten in het hotel in Cuzco, zodat je alleen de belangrijkste spullen meeneemt tijdens de tocht. Denk dan wel aan een extra rugzak(je)!

11. heb ik een visum nodig voor deze bestemming?

Internationaal paspoort:

Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:

Voor deze bestemming is geen visum nodig voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit.

 

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie met betrekking tot geldigheid van je internationaal paspoort en eventuele aanvullende informatie.

 

Kijk op de website van Visumloket voor meer informatie:

- Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl

- Belgische reizigers bezoeken koningaap.visumloket.be

 

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

 

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

12. Wat is de ideale periode om te reizen door Peru?

Van april t/m november kun je prima reizen in Peru. Daarna begint het regenseizoen en kunnen bepaalde plaatsen slecht bereikbaar worden. Langs de kust hangt wel het hele jaar door een mist; de zeemist, welke ontstaat door de koude golfstroom langs de kust. In de maanden juli en augustus kan het 's-nachts behoorlijk koud zijn, dus neem warme kleding mee. Overdag kan het kwik makkelijk tot in de 20 graden oplopen in de zon.

13. Wat voor kleding moet ik meenemen naar Peru?

De temperatuur in Peru kan erg verschillen afhankelijk van de regio. Overdag kan het prachtig zonnig weer zijn en kan de temperatuur oplopen tot in de 20 graden, maar vooral ' s-avonds en in de schaduw koelt het behoorlijk af. Neem kleding mee die je in laagjes kunt dragen. Denk aan 2 of 3 lange broeken, enkele t-shirts met korte en lange mouwen, een fleecetrui, een warm jack en een sjaal. Verder een paar goed ingelopen wandelschoenen. Denk ook aan een regenjack of poncho en een pet of hoedje tegen de zon.
Een zonnebrand met hoge bescheringsfactor is ook zeer te adviseren.

 

14. Wat voor stopcontacten zijn er in Peru?

Op de volgende site kun je veel informatie vinden over stekkers en stopcontacten in de hele wereld: http://www.wereldstopcontacten.nl/

15. Welke inentingen heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Koning Aap en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.