Veelgestelde vragen over OMAN

Wat is de beste reistijd voor Oman?

Het voor en najaar is de beste tijd om te reizen naar deze bestemming. In de zomer kan het erg warm worden; de temparatuur kan oplopen tot 40 graden. 

Kan je pinnen in Oman?

De valuta is de riyaal in Oman en je kan overal pinnen met een bankpas voorzien van het logo Cirrus of Maestro. Maak je bankpas geschikt om geld uit de automaat te halen buiten Europa.

Is het mogelijk om alcohol te drinken in Oman?

Alcohol is niet compleet verbannen. In sommige hotels en restaurants mag er alcohol geschonken worden. Houdt er wel rekening mee dat het drinken van alcohol in het openbaar verboden is.

Zijn er kleding voorschriften in Oman?

Aangezien Oman een islamitisch land is zal je erop moeten letten wat je draagt. Voor mannen en vrouwen is het dragen van een korte broek, t-shirt zonder mouwen, hemdje en een strakke lange broek niet mogelijk. Het dragen van zwemkleding is alleen mogelijk bij zwembaden van de hotels en toeristenresorts. De reisbegeleider kan je hierin ook advies geven.

Van welk vervoer maken we gebruik in Oman?

Wij maken gebruik van een eigen bus en voor sommige trajecten een jeep.

Hoe is de overnachting in de woestijn?

De overnachting in de woestijn is goed. Er wordt overnacht in huisjes met eigen sanitair en airco. De maaltijden tijdens het verblijf in de woestijn zijn inclusief.

Heb ik een visum nodig voor Oman?

Als je over de Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt, hoef je voor Oman voor vertrek geen visum te regelen. Wel dien je te beschikken over een geldig internationaal paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is.

Let op: Reizigers met een stempel van Israel in hun paspoort, dienen een nieuw paspoort aan te vragen voor hun reis naar de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai).

Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten (zoals paspoort).

Voor meer informatie:

·  Nederlandse reizigers bezoeken koningaap.visumloket.nl.

·  Belgische deelnemers bezoeken koningaap.visumloket.be


Deelnemers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen

Is er wifi aanwezig in Oman?

In Muscat is er doorgaans 1 uur gratis beschikbaar in de lobby van het hotel. In Nizwa, Mussanah en Turtle Beach is er gratis wifi. In de woestijn en op andere afgelegen plaatsen is er geen wifi beschikbaar.

Heb ik inentingen nodig voor mijn Oman rondreis?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Koning Aap Nederland heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten. 
De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up to date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kan je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902–88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Hoeveel uur tijdsverschil is er in Oman?

Het is daar 3 uur later dan in Nederland/Belgie.
Foute ingave

Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.

Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

E-mail is reeds geregistreerd
Het opgegeven e-mail adres bevindt zich reeds in ons nieuwsbrief systeem.
Inschrijving gelukt!

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.